Budanov avertizează țările din Europa: „Cei care spun că s-au săturat de Ucraina vor vedea când rușii le vor ocupa teritoriile”

Budanov avertizează țările din Europa: „Cei care spun că s-au săturat de Ucraina vor vedea când rușii le vor ocupa teritoriile”

Șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, îi avertizează pe cei care spun că „au obosit” ajutând Ucraina că se vor trezi cu rușii ocupându-le teritoriile. De asemenea, acesta a explicat, într-un interviu pentru Le Monde, de ce a eșuat contraofensiva ucraineană, dar și care sunt problemele cu care se confruntă rușii.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Budanov spune că utilizarea intensivă a dronelor de ambele părți a făcut imposibilă desfășurarea operațiunilor ofensive atât pentru forțele ruse, cât și pentru cele ucrainene. Un alt factor este densitatea câmpurilor de mine.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Șeful serviciului de informații militare spune că Rusia a crescut cantitatea de muniție produsă față de anii precedenți, chiar dacă acestea sunt de o calitate mai proastă.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

„Toată lumea credea că Moscova are o armată puternică, dar o economie slabă. S-a dovedit a fi invers. Armata este slabă. Rusia nu moare de foame. În acest ritm, poate rezista destul de mult timp”, a declarat Budanov.

Budanov a subliniat că actualele sancțiuni occidentale sunt insuficiente. El consideră că sancțiunile ar fi trebuit să vizeze sectoarele cheie ale economiei ruse: energia, industria metalelor și sistemul financiar în ansamblu.

Acesta a subliniat nevoia de a primi mai multe muniții și sisteme de artilerie. 

„Cei din străinătate care cred că s-au săturat de Ucraina vor trebui să aibă grijă când rușii vor veni să le ocupe propriile teritorii. Statul agresor Rusia e în război nu numai împotriva Ucrainei. Rusia e în război cu NATO, așa cum a pretins propaganda lor de la bun început”, spune Budanov.

Acesta a comentat și despre debarcarea ucraineană în Crimeea ocupată în 2023: „Unii au spus că este imposibil. Acest lucru dă speranță – mai ales ucraineanilor din peninsulă care trăiesc sub ocupația rusă de 10 ani și mulți dintre ei au început deja să-și piardă speranța”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191