Bursa generală a locurilor de muncă la Ploiești și Câmpina

Bursa generală a locurilor de muncă la Ploiești și Câmpina

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Munca Prahova va organiza Bursa generală a locurilor de muncă, acțiune care se va organiza simultan în cele două municipii ale județului, Ploiești și Câmpina, odată cu evenimente similiare care au loc și la nivel național. Conform organizatorilor, evenimentul reprezintă ”O măsură activă importantă în vederea atingerii obiectivului principal al Strategiei Naționale pentru Ocuparea Forței de Munca, și anume creșterea gradului de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, sporirea șanselor de ocupare pe piața muncii a persoanelor din grupuri vulnerabile prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condițiile unei concurențe loiale și transparente. De asemenea, acțiunea reprezintă o oportunitate pentru toți solicitanții de locuri de muncă interesați de a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele, pentru a putea astfel să-și găsească un loc de muncă în conformitate cu pregătirea lor profesională sau, în ultimă instanță, să se (re) orienteze profesional spre ocupații cu mai mari posibilități de angajare pe termen mediu și lung”. Așa cum s-a precizat, atât la Ploiești, cât și la Câmpina, Bursa generală a locurilor de muncă va avea loc începând cu ora 9.00, în primul caz evenimentul urmând să se desfășoare la Hotel Central, Bd. Republicii nr.1, iar la Câmpina- la Casa de Cultură Geo Bogza, str. Griviței nr. 95.
Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Prahova, numărul şomerilor înregistraţi la Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă Prahova la sfârşitul lunii februarie 2023 a fost de 5.867 de persoane, din care 2.899 erau femei, rata şomajului fiind de 2,2% – la fel ca în luna februarie 2022 – mai mică decât cea înregistrată la nivel național (3,1%). Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii februarie 2023, a fost de 188.167 de persoane, în creștere cu 2.796 persoane faţă de luna februarie 2022, câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova, în luna menționată, fiind de 3.840 lei/salariat, mai mare cu 458 lei faţă de luna februarie 2022. Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura industrie şi construcţii (3.914 lei/salariat), iar sub media judeţului în ramura agricultură, silvicultură și piscicultură (3.800 lei/salariat) şi ramura servicii (3.784 lei/salariat).

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191