Campusul UPG Ploiesti va fi incalzit cu ajutorul energiei geotermale

Campusul UPG Ploiesti va fi incalzit cu ajutorul energiei geotermale

La UPG Ploiești, energia geotermală va fi utilizată pentru asigurarea încălzirii în campusul universitar. Proiectul, în valoare de 1,6 milioane de euro, este realizat și implementat în baza unei asocieri cu Consiliul Județean Prahova.

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

Obiectivul “Sistem hibrid de eficientizare energetică folosind energia geotermală” este finanțat prin mecanisme financiare SEE și Norvegia 2014- 2021. Valoarea acestuia este de 1.594.670 de euro, din care 202.300 de euro reprezintă partea de cofinanţare asigurată de CJ Prahova.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Sistemul hibrid va asigura, la nivelul campusului, reducerea pierderilor de energie termică şi, implicit, a costurilor Universității; îmbunătățirea siguranței și calității căldurii și apei calde furnizate în universitate; achiziționarea unei instalații de măsură a performanțelor termice a forajelor şi utilizarea în scop didactic a echipamentelor pentru pregătirea studenților și specialiștilor; reducerea emisiilor de noxe ale universității; creșterea confortului în campus și clădiri didactice cu potenţial în furnizarea de venituri suplimentare.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191