Campusul UPG Ploiesti va fi incalzit cu ajutorul energiei geotermale

Campusul UPG Ploiesti va fi incalzit cu ajutorul energiei geotermale

La UPG Ploiești, energia geotermală va fi utilizată pentru asigurarea încălzirii în campusul universitar. Proiectul, în valoare de 1,6 milioane de euro, este realizat și implementat în baza unei asocieri cu Consiliul Județean Prahova.

Primaria Albesti Paleologu, amendata de Garda de Mediu Prahova! Tone de deseuri, descoperite in Cricovul Sarat

Obiectivul “Sistem hibrid de eficientizare energetică folosind energia geotermală” este finanțat prin mecanisme financiare SEE și Norvegia 2014- 2021. Valoarea acestuia este de 1.594.670 de euro, din care 202.300 de euro reprezintă partea de cofinanţare asigurată de CJ Prahova.

Activitatea Lukoil Ploiesti, in pericol, din cauza embargoului UE asupra titeiului rusesc?

Sistemul hibrid va asigura, la nivelul campusului, reducerea pierderilor de energie termică şi, implicit, a costurilor Universității; îmbunătățirea siguranței și calității căldurii și apei calde furnizate în universitate; achiziționarea unei instalații de măsură a performanțelor termice a forajelor şi utilizarea în scop didactic a echipamentelor pentru pregătirea studenților și specialiștilor; reducerea emisiilor de noxe ale universității; creșterea confortului în campus și clădiri didactice cu potenţial în furnizarea de venituri suplimentare.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței