Cancerul pluteste in aer, la Ploiesti. Statiile de monitorizare sunt „pe rosu”. Ce otrava respira ploiestenii

Cancerul pluteste in aer, la Ploiesti. Statiile de monitorizare sunt „pe rosu”. Ce otrava respira ploiestenii

Statiile de monitorizare a calitatii aerului din Ploiesti continua sa indice depasiri grave ale substantelor toxice pe care le respiram zi de zi.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Numarul mare de pacienti diagnosticati cu leucemie si alte forme de cancer sunt in stransa legatura cu otrava pe care ploiestenii o inhaleaza in plamani, iar printre cei mai afectati sunt copiii, persoanele cu imunitatea scazuta si varstnicii.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Potrivit Observatorul prahovean, pentru a treia zi consecutiv, s-au inregistrat depasiri ale PM10. Particulele în suspensie (PM 10 și PM 2.5) reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Sursele de PM10 sunt de activitatea industrială, sistemul de încălzire a populației, centralele termoelectrice. Traficul rutier contribuie la poluarea cu pulberi produsă de pneurile mașinilor atât la oprirea acestora cât și datorită arderilor incomplete.

Ce efecte au pulberile în suspensie asupra sănătății populației

Dimensiunea particulelor este direct legată de potențialul de a cauza efecte. O problemă importantă o reprezintă particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări.

Sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii.

Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer, și în consecință mai mulți poluanți. Ei respiră mai repede decât adulții și tind să respire mai mult pe gură, ocolind practic filtrul natural din nas.

Sunt în mod special vulnerabili, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați, iar țesutul pulmonar care se dezvoltă în copilărie este mai sensibil.

Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii.

Expunerea pe termen lung la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191