Atunci când vine vorba bucătăria românească, trebuia de să recunoaștem că nu ne putem săturăm de gustul special al preparatelor noastre. Fie că vorbim de ciorbe, sarmale, tocănițe sau alte rețete, pentru fiecare în parte bucătarii dețin o serie de mici trucuri și secrete care se dovedesc a fi de mare ajutor. Astăzi acordăm atenție perișoarelor, care dacă nu sunt adăugate la momentul potrivit în ciorbă se vor fărâmița.
Ciorba de perișoare este un preparat regăsit destul de des pe mesele românilor, acasă sau la restaurante, și preferatul multor gurmanzi. Totuși, există o problemă cu care se confruntă majoritatea gospodinelor: fărâmițarea perișoarelor. Click! îți prezintă secretul care te ajută să eviți această situație.
Cum să prepari o ciorbă de perișoare ca la carte
Este și păcat să dedicăm timp, iubire și ingrediente în ciorbă, ca la final să avem parte nu de perișoare, ci de carne tocată. Este o situație neplăcută, mai ales dacă avem musafiri sau membrii familiei așteptă cu nerăbdare să mănânce.
Așadar, atunci când ciorba deja a dat în primul clocot, acela este momentul în care perișoarele trebuie adăugate. După 15 minute de fierbere, ele vor începe să iasă la suprafață, semnul potrivit că ai procedat corect și ai pregătit o ciorbă perfectă!
Rețetă de ciorbă de perișoare
Ingrediente:
Pentru perișoare:
-1 kg de carne tocată
-2 ouă
-50 gr de orez
-o jumătate de legătură de pătrunjel tocat
-1 ceapă medie
-sare
-piper
Pentru ciorbă:
-un morcov
-o țelină
-o ceapă
-un păstârnac
-sare
-pătrunjel
-2 linguri de pastă de tomate
-1 ou
Mod de preparare:
Primul pas constă în tocarea legumelor în cubulețe mici. Ele se pun la fiert într-o oală cu aproximativ 5 litri de apă și se lasă la fiert până când legumele sunt gata.
În timp ce ingredientele sunt puse la fiert, poți începe să prepari carnea pentru compoziția de perișoare. În ea sunt puse orezul, ceapa dată prin răzătoare, ouă, sare, piper și pătrunjel. Alimentele se amestecă foarte bine și compoziția se lasă deoparte aproximativ 5 minute.
Pasul următor constă în formarea biluțelor din compoziție. Se umezesc mâinile și se formează perișoarele care ulterior se adaugă în ciorbă, după ce a dat în primul clocot. Se mai lasă la fiert apoi se adaugă pătrunjelul. Poftă bună!