Când va fi următoarea minivacanță – angajații se vor bucura de patru zile libere consecutive

Când va fi următoarea minivacanță – angajații se vor bucura de patru zile libere consecutive

Românii vor avea o nouă minivacanță, tot de patru zile libere, cum a fost şi cea de Sfânta Maria, în perioada următoare.

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

Următoarea minivacanţă din România este de 1 Decembrie. Românii au liber de la stat încă de pe 30 noiembrie, atunci când este celebrat Sfântul Andrei, într-o zi de joi.

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

Pentru angajaţii români se va lega ziua de 30 noiembrie, joi, cu sâmbătă şi duminică, apoi cu ziua de luni, cea de 1 Decembrie.

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Astfel, românii vor avea ultima minivacanţă din acest an, de patru zile.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend.

 

Ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, este sărbătoare legala și zi nelucrătoare, conform Codului Muncii. La fel, și 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

 

Câte zile libere au românii în 2023

Codul Muncii prevede cele 15 zile libere în care nu se lucrează în România, dintre care anul acesta au mai rămas patru zile libere:

 

1 ianuarie – duminică – Anul Nou

 

2 ianuarie – luni – A doua zi după Anul Nou

 

24 ianuarie – marți – Ziua Unirii Principatelor României

 

14 aprilie – vineri – Vinerea Mare

 

16 aprilie – duminică – Paște ortodox

 

17 aprilie – luni – A doua zi de Paște ortodox

 

1 mai – luni – Ziua Muncii

 

1 iunie – joi – Ziua Copilului

 

4 iunie – duminică – Rusalii

 

5 iunie – a doua zi de Rusalii

 

15 august – marți – Adormirea Maicii Domnului

 

30 noiembrie – joi – Sfântul Andrei

 

1 decembrie – vineri – Ziua Marii Uniri

 

25 decembrie – luni – Crăciunul

 

26 decembrie – marți – A doua zi de Crăciun.

Câte zile libere legale au celelalte țări din Europa

Țara noastră stă destul de bine în clasamentul european la capitolul zile libere legale. Are același număr de zile libere ca Finlanda, nordicii fiind cunoscuți pentru respectul acordat timpului liber.

Este devansată de Spania, țară cunoscută pentru fiestele sale. Aceasta are 36 de zile libere în 2023, dintre care 8 naționale. Germania și de Bulgaria cu 18 zile libere, conform datelor oferite de publicholidays.eu. Ne mândrim și cu mai multe zile libere decât Italia (12) și decât Franța (14).

Surprinzător, Danemarca, aflată pe primul loc în topul celor mai fericite țări din lume, are doar 11 zile libere legale în calendar. Norvegia are 12 zile, iar Suedia are 13 zile libere legale.

 

 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191