Care este forma corectă de plural a cuvântului „miere”. Mulți români greșesc

Care este forma corectă de plural a cuvântului „miere”. Mulți români greșesc

De-a lungul timpului, poate și tu ai observat faptul că limba română nu este deloc una ușoară, așa cum pare. Este posibil ca și tu să fi auzit de multe ori, pe cineva care pronunță cuvintele într-o cu totul altă formă. Iată că una dintre cele mai comune greșeli din vocabularul nostru este legată de folosirea corectă a formei de plural a cuvântului „miere”.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Există o mulțime de cuvinte în limba română care nu au formă de plural. Asta se întâmplă în cazul cuvintelor denumite substantive defective de plural. Pe lângă altele, mulți se confruntă cu o problemă des întâlnită, și anume pluralul cuvântului „miere”.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Care este forma de plural a cuvântului „miere”, de fapt

Este foarte posibil că și ție ți s-a întâmplat și ție că forma de plural a substantivului ”miere” să îți dea bătăi de cap. Acest cuvânt se numără printre cele mai comune greșeli făcute de români.

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

De asemenea, dacă vorbim de pluralul cuvântului miere acesta nu există. Mai exact, „miere” este un cuvânt defectiv de plural și știm că în limba română există o mulțime de alte cuvinte fără formă de plural și care adesea îi pun în încurcătură pe vorbitori.

În acest fel, în cazul în care ne referim la alimente, smântână, oțet, ulei, sare, unt, lapte, piper, fasole, mazăre, sunt, de aemenea, defective de plural.

Se numără printre cele mai comune greșeli în limba română

Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române este „substanță dulce produsă de albine”. Acest aliment a fost prima substanță dulce folosită de om, fiind prețuită în special de preoți în cadrul diverselor ritualuri, încă din cele mai vechi timpuri.

Mai mult, mierea deține o mulțime de beneficii corpului uman, care au fost demonstrate de-a lungul anilor de nenumărate studii.

Totodată, pe lângă faptul că se utilizează ca îndulcitor natural, mierea are și alte roluri, precum cel antiinflamator, antioxidant și antibacterian.

Cuvinte banale cu forme bizare de plural

chiciură – chiciuri nu chiciure;

ceață – cețuri nu cețe;

baltă – bălți nu balte;

călimară – călimări nu călimare;

baltag – baltage nu baltaguri;

monedă – monede nu monezi.

căpșună – căpșune, căpșuni;

copertă – coperți, coperte;

cireașă – cireșe, cireși;

coardă – corzi, coarde;

gălușcă – găluște, găluști;

nivel – nivele, niveluri;

tunel – tunele, tuneluri;

vis – vise, visuri;

virus – virusuri, viruși.

CITEȘTE ȘI: Care este forma de plural pentru cuvântul „untură”. Greșeală făcută de mulți români

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191