Cât zahăr se pune la vinul făcut în casă. Așa procedează și bunicii la țară

Cât zahăr se pune la vinul făcut în casă. Așa procedează și bunicii la țară

Este perioada perfectă pentru a prepara vin chiar la tine acasă. Ei bine, printre altele și tu cauți un răspuns la întrebarea „Cât zahăr se pune la vinul făcut în casă?”. Iată că noi venim cu răspunsul și îți spunem cum procedează și bunicii la țară.

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Vinul fiert se numără printre băuturile preferate ale oamenilor în serile friguroase de iarnă. Fie că este consumat în compania unui membru drag al familiei, fie că este savurat în compania unei cărți interesante, vinul fiert este nelipsit în perioada sărbătorilor de iarnă.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

Cantitatea de zahăr care se pune la vinul făcut în casă, de fapt

Așadar, potrivit experților în vin, pentru a prepara o băutură ca la carte, după rețeta bunicilor de la țară, ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

Ingrediente

– un litru de vin roșu;

– opt linguri de zahăr;

– două batoane de scorțișoară;

– patru sau cinci steluțe de anason (în funcție de cât de intensă vrei să fie aroma);

– o portocală.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de vin de casă, trebuie sa știi ca este nevoie să treci vinul printr-o sită deasă, pentru a evita formarea spumei. Următorul pas este cel în care adaugi zahărul. Apoi, trebuie să pui steluțele de anason și scorțișoara și lasă totul să fiarbă, la foc mic.

În momentul în care zahărul s-a dizolvat, mai trebuie să lași vinul puțin pe foc, până când acesta începe să facă spumă.

Curăță, apoi, portocala de coajă, taie-o feliuțe și adaugă-le în cană sau în pahar. Coaja o poți folosi pentru decor.

Cât zahăr se pune la vinul de casă și de ce

Ei bine, în urma informațiilor specialiștilor, pentru un litru de must ai nevoie de 180 de grame de zahăr, iar asta pentru a obține un vin cu aproximativ 11 volume de alcool.

În schimb, pentru iubitorii vinurilor mai alcoolizate, se recomandă adăugarea a 17 grame de zahăr la litru pentru fiecare volum de alcool dorit.

Totuși, trebuie să ții cont de faptul că, în cazul vinului realizat în gospodărie, este necesar ca zahărul să fie adăugat la 2-3 zile după ce mustul a intrat în procesul de fermentație.

CITEȘTE ȘI: Cum îți dai seama că e momentul potrivit pentru recoltarea strugurilor de vin. Care sunt factorii pe care trebuie să îi ai în vedere

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191