Categoria de pensionari care va avea o pensie de 6.000 lei, după recalculare! Cine sunt seniorii care vor avea parte de astfel de venituri

Categoria de pensionari care va avea o pensie de 6.000 lei, după recalculare! Cine sunt seniorii care vor avea parte de astfel de venituri

Din 2024, vor fi seniori care vor avea pensii de de lei. Pentru a beneficia de o astfel de  sumă, ar fi necesari 33 de ani de contribuții la sistemul public de pensii. Amintim că toate pensiile din România vor crește cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024. 

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

de lei pensia pentru unii seniori

Pensionarii români, dar și cei care acum își depun dosarul, așteaptă cu sufletul la gură intrarea în vigoare a noilor prevederi. S-a modificat Legea pensiilor, iar din 2024 se recalculează drepturile seniorilor. Există pensionari care ajung la o pensie de lei pe lună la recalculare, dacă au muncit o perioadă lungă și, mai ales, dacă au grupe, scrie  

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Se pare că, ținând cont de toate cele ce s-au transmis dinspre autorități, pensionarii au concluzionat că, pentru a beneficia de un venit de de lei, ar fi necesari 33 de ani de contribuții la sistemul public de pensii.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Calcule precise cu privire la pensie 

Potrivit , o persoană care a lucrat 6 ani și 9 luni în grupe de muncă ar avea, după aplicarea formulei de calcul, o vechime de 33 de ani și 3 luni, în condiții normale. Mai departe, această cifră se adună cu cei 6 ani și 9 luni de muncă în grupe și se ajunge la un total de 40 de ani.

Un astfel de caz înseamnă 10,25 de puncte de stabilitate pentru această persoană. Iar pe talonul de pensie, am vorbi de 66,40755. Adăugând punctele de stabilitate, suma totală ajunge la 76,65755, mai arată sursa citată.

Mai departe, pensia se calculează înmulțind numărul de puncte cu Valoarea de Punct (81 de lei). Astfel, această persoană va ajunge să primească o pensie de 6203 de lei. Suma nu este netă, căci se impozitează cu 10%, „în mână” rămânând 5800 de lei.

Formula de calcul a pensiei la recalculare

Este VPR x Numărul total de puncte.

VPR (valoarea punctului de referință) va fi de 81 de lei potrivit noii legi a pensiilor.

Număr total de puncte = puncte contributivitate + puncte stabilitate + puncte perioade asimilate si necontributive.

Punctele de necontributivitate reprezintă anii petrecuți în armată, șomaj sau facultate (0,25 puncte de fiecare an).

Punctele de contributivitate sunt anii în care ai contribuit la sistemul de pensii. Un punct pentru fiecare an contribuit.

Creșterea pensiei de la 1 ianuarie 2024

Primul-ministru Marcel Ciolacu a afirmat, luni, 11 decembrie 2023, că toate pensiile din România vor crește cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024. Majorarea de luna viitoare are legătură cu indexarea cu rata inflației.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191