Cazinoul de la Constanța, aproape gata. Cum arată „bijuteria” pe care Mazăre voia să o dea la „rușii sau arabii bogați”

Cazinoul de la Constanța, aproape gata. Cum arată „bijuteria” pe care Mazăre voia să o dea la „rușii sau arabii bogați”

Fațada Cazinoului din Constanța poate fi admirată de acum în toată splendoarea după ce muncitorii au finalizat partea de reabilitare, iar schelele au fost înlăturate. O plimbare pe faleza Constanței va fi de acum o și mai mare încântare. Cazinoul de la Constanța este cel mai cunoscut monument istoric de categoria A, adică de interes național și internațional de pe litoralul românesc, care, din păcate, 30 de ani a fost lăsat în paragină.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Cazinoul era pe lista celor mai degradate monumente din Europa

Valoarea totală a lucrărilor privind reabilitarea Cazinoului din Constanța a ajuns la peste 236 de milioane de lei (inclusiv TVA), față de valoarea inițială care ajungea la aproximativ 90 de milioane de lei, potrivit site-ului CNI, însă societatea care s-a ocupat de lucrări a constat pe parcurs că monumentul era mult mai degradat decât se știa, relatează Info Sud-Est.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Monumentul istoric de categoria A a intrat în renovări la începutul anului 2020, după aproape un deceniu de tergiversări birocratice. Info Sud-Est a scris, în august, că firma care a câștigat licitația a descoperit, în timpul decopertării, că structura Cazinoului este mult mai afectată decât se credea inițial.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Cazinoul urma să ajungă la ”ruși, turci sau arabi bogați

În anul 2000, Primăria Constanța prelua Cazinoul de la societatea de stat Litoral SA și încerca să găsească soluții pentru restaurarea monumentului istoric care deja era degradat, ultima reabilitare fiind realizată în anul 1986.

O firmă israeliană a preluat contractul, însă, după trei ani, fără să facă nicio investiție, l-a întrerupt. Primarul de la acea vreme Radu Mazăre a vorbit în spațiul publid despre o intenție de a vinde Cazinoul de la Constanța către “ruși, turci sau arabi bogați”. Societatea a protestat.

Cazinoul a intrat, începând cu anul 2011, într-un joc de ping-pong între Primărie și Ministerul Dezvoltării, iar în 2015 s-au alocat primii bani pentru restaurarea monumentului – 8,5 milioane de euro. Au urmat trei licitații, toate anulate.

După dezbateri interminabile, lucrările au început în 2020 și au fost realizate de societatea Aedificia Carpați.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191