Ce a pregatit Primaria Ploiesti pentru ziua de 1 Decembrie

Ce a pregatit Primaria Ploiesti pentru ziua de 1 Decembrie

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează o serie de ceremonii militare și manifestări dedicate Zilei Naționale a României, în data de 01 decembrie 2022.

Primaria Albesti Paleologu, amendata de Garda de Mediu Prahova! Tone de deseuri, descoperite in Cricovul Sarat

Astfel, acțiunile dedicate Zilei Naționale a României se vor desfășura în rondul din fața sediului municipalității (Piața Eroilor nr. 1A), în data de 01 decembrie 2022, începând cu ora 11.00, iar la eveniment vor participa oficialități locale, parlamentari ai județului Prahova, personal militar.

Activitatea Lukoil Ploiesti, in pericol, din cauza embargoului UE asupra titeiului rusesc?

Cu acest prilej, vor avea loc salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României și se va oficia un serviciu religios. Totodată, reprezentanții municipiului Ploiești și ai județului Prahova vor susține alocuțiuni și se vor depune coroane, jerbe și buchete de flori în memoria eroilor țării noastre.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

De asemenea, în finalul acestor activități, va avea loc defilarea trupelor, a tehnicii militare și a fanfarei Consiliului Județean Prahova.

Parada militară va începe din fața Catedralei “Sf. Ioan Botezătorul” și se va derula în jurul rondului Pieței Eroilor, urmând să se încheie în zona din fața Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga”, unde tehnica militară va putea fi admirată în cadrul unei expoziții, care va fi deschisă pentru publicul larg până la ora 14.00.

În finalul defilării, municipalitatea îi invită pe ploieștenii prezenți la manifestările dedicate Zilei Naționale a României să deguste un pahar de vin fiert și tradiționala fasole cu cârnați.

Supermarketul “La Cocoș” va asigura 5500 de porții de fasole cu cârnați și 1500 litri de vin fiert pentru această masă tradițională, oferită în parteneriat cu Primăria municipiului Ploiești, în spațiul parcării publice dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.

În seara zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 19.00, ploieștenii vor putea admira un alt moment emoționant, respectiv o frumoasă ceremonie militară de retragere cu torțe a trupelor, care se va desfășura de pe esplanada Palatului Culturii.
Reamintim că, în contextul organizării manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României, s-au stabilit și o serie de restricționări în circulația rutieră din centrul orașului nostru.

Astfel, în data de 01 decembrie 2022, în intervalul orar 10.00 – 14.00, se va închide circulația rutieră în Piața Eroilor (inclusiv în sensul giratoriu din fața Catedralei ″Sf. Ioan Botezătorul″) și pe tronsonul Bulevardul Republicii, până la intersecția cu strada Erou Călin Cătălin. De asemenea, se va elibera și perimetrul parcării dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.

Municipalitatea le mulțumește conducătorilor auto pentru înțelegere și le recomandă să utilizeze rute ocolitoare de circulație, în perioada de timp menționată.

Comunicat Primaria Ploiesti