”Ce drepturi am”, o nouă platformă pentru tineri care le oferă informații despre drepturile lor la locul de muncă

”Ce drepturi am”, o nouă platformă pentru tineri care le oferă informații despre drepturile lor la locul de muncă

A fost inaugurat cedrepturiam.ro, o nouă platformă creată pentru a-i ajuta pe tineri să înțeleagă drepturile pe care le au la locul de muncă.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

”Ne dorim să prezentăm elevilor informațiile pe care nu le primesc la școală, le oferim resursele necesare să se auto-organizeze și să propune ei soluția, ala cum o văd ei, așa cum cred ei că ar fi cel mai bine și fără a încărca și mai mult programa școlară”, susține Asociația Politeia, inițiatoarea platformei.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Platforma este rezultatul proiectului ”Elevi activi = viitori cetățeni activi și lucrători respectați”, proiect derulat de Asociația Politeia în parteneriat cu Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Inspectoratul Școlar Judeţean Ialomiţa, Inspectoratul Școlar Județean ILFOV, Liceul Tehnologic „Pamfil Seicaru” – Ciorogarla și Sindicatul IT Timișoara (SITT).

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Platforma poate fi accesată gratuit și propune tinerilor în căutarea unul loc de muncă o serie de materiale informative despre legislația în vigoare, acte tipizate sau chiar sfaturi din partea specialiștilor.

De asemenea, studiul ”Tinerii și piața muncii din România. Provocări, așteptări și cunoașterea drepturilor la locul de muncă” poate fi analizat pe această platformă și oferă o privire generală despre cât de informați și pregătiți sunt tinerii când intră pe piața muncii despre drepturile lor.

”Puțini dintre tinerii care urmează să devină, în scurt timp, angajați, știu răspunsul la această întrebare. Mulți nici nu ajung să își pună întrebarea decât când e deja târziu. Asta și pentru că răspunsurile nu se găsesc deloc în programele școlare, iar atunci când ajung să aibă un loc de muncă, tinerii nu au fost „echipați” cu informațiile și cunoștințele necesare pentru a-și cunoaște și apăra drepturile”, scrie în platformă.

Site-ul a fost construit în jurul unui proiect care are în centru tema drepturilor la locul de muncă și își propune să fie un instrument care să vă aducă măcar cu un pas mai aproape de a fi elevi și cetățeni informați în acest domeniu.

”De aici puteți afla care vă sunt drepturile, dintr-o serie de articole scrise de experți în domeniu și aveți la dispoziție un instrument prin care vă puteți organiza pentru a vă susține cauza, fie că e vorba despre campania pe care o desfășurăm acum sau alta pe care veți vrea să o desfășurați voi”, este prezentat proiectul.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191