Ce este și cum se folosește un blender?

Ce este și cum se folosește un blender?

Un blender este unul dintre cele mai versatile aparate din bucătăria ta. Poți prepara în el o mulțime de lucruri, de la smoothie-uri și băuturi proteice până la hummus, supe și chiar lapte vegetal. Micile aparate îți permit să experimentezi cu noi tehnici și să creezi rețete proprii. Pentru a profita la maximum de dispozitivul tău, configurarea și îngrijirea corespunzătoare sunt esențiale.

În atenția Prefecturii Prahova, Garzii de Mediu, ANAF, ISC! Activități ilegale pe malul râului Teleajen, ale firmei Vierstein Bau

Utilizează următorul ghid pentru a afla cum să folosești corect acest aparat.

ONEA, DISTRUS DE FETIS – Fosta sefa AEP Ana Maria Patru a luat achitare pe linie. Judecatorul TMB Cristian Balan a constatat ca procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti au trimis-o in judecata pe Patru pentru un trafic de influenta inexistent

Cum se utilizează un blender

3,3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Castanilor. Primaria a lansat licitatia/ Lucrarile vor dura maxim 3 luni

Operarea lui este o acțiune ușoară. Iată ce ai de făcut, pas cu pas, pentru utiliza în mod corespunzător acest aparat electrocasnic:

Configurează-ți aparatul. Pune-l pe o suprafață plată și rece. În funcție de lungimea cablului de alimentare, ai grijă să fie cât mai aproape de o sursă de curent electric. Bagă-l în priză.

Adaugă ingredientele pe care vrei să le amesteci. Umple borcanul cu ingredientele în această ordine: lichide, ingrediente mai moi sau pulbere, ingrediente tari sau congelate. Completează restul paharului cu gheață, dacă vrei să pregătești o rețetă rece.

Fixează bine capacul. Acest pas este esențial pentru pentru a preveni orice scurgere atunci când pornești aparatul.

Pornește aparatul. Apasă butonul de pornire/oprire și apoi selectează setarea corespunzătoare pentru viteza la care vrei să mixezi ingredientele sau programul de rețetă prestabilit. În funcție de modelul pe care îl ai în bucătărie, este posibil să ai un buton special de pornire/oprire sau poate fi necesar să selectezi viteza pentru a porni aparatul.

Servește și bucură-te de rezultat. Odată ce ai atins consistența dorită, toarnă conținutul în recipientul potrivit și savurează preparatul.

Curăță-ți aparatul. Pentru o curățare mai ușoară, spală imediat borcanul dispozitivului cu apă caldă și săpun. Poți adăuga chiar și câteva picături de detergent de spălat vase pe fund. Umple paharul aparatului cu apă caldă, pornește-l și apoi clătește. Șterge baza cu un burete sau un prosop umed. Usucă-l în totalitate înainte de depozitare.

Sfaturi și trucuri utile pentru utilizarea unui blender

Umple borcanul dispozitivului până la (dar nu peste) linia indicatorului de umplere maximă, pentru a lua în considerare mișcarea și aerul în timpul amestecării.

Nu-l supraîncărca.

Nu turna lichid clocotit în recipient.

Lasă supele și sosurile să se răcească ușor înainte de a le amesteca într-un astfel de mixer.

Folosește capacul alimentatorului din partea de sus a blenderului pentru a adăuga ingrediente în timp ce amesteci. Această tehnică este perfectă pentru preparare sosurilor, a maionezei și a dressingurilor pentru salată.

Spală borcanul imediat după utilizare, pentru a evita uscarea alimentelor pe lame și pereți, ceea ce face murdăria mai greu de îndepărtat.

Nu băga mâna niciodată în interiorul aparatului în timp ce acesta funcționează.

Pentru a împinge ingredientele spre lame sau pentru a răzui părțile laterale, utilizează un instrument din lemn sau silicon. Dar asta doar după ce pui pauză procesului de mixare.

Începe întotdeauna să amesteci la viteză mică și mărește treptat viteza. Modelele cu putere mai mare sunt proiectate cu funcția Soft Start care pornește automat de la o viteză mai mică pentru a trage alimentele în lamă, apoi crește rapid la setarea de viteză selectată. Această caracteristică asigură o amestecare uniformă, reducând în același timp stropirea pentru mai puțină mizerie.

Întrebări frecvente despre aparatul electrocasnic care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie

Trebuie să adaugi apă pentru a amesteca ingredientele?

Deși nu trebuie neapărat să fie apă în recipientul său, paletele blenderului se vor descurca mai ușor să descompună ingredientele mai dure cu o bază lichidă.

Poate amesteca fructe congelate?

Pentru amestecarea fructelor congelate, cel mai bine este să folosești un aparat care are un motor puternic pentru a descompune fructele mai bine. De asemenea, vei dori să utilizezi suficient lichid pentru a ajuta procesul de sfărâmare. Dacă este posibil, asigură-te că fructele congelate sunt ușor dezghețate pentru rezultate mai bune. Pentru o amestecare puternică, există aparate din seria High Performance care te ajută să obții rapid textura ideală cu ajutorul unor lame din oțel inoxidabil și nouă variante de viteză.

Cât timp îl poți lăsa pornit?

Pentru a preveni supraîncălzirea, cel mai bine este să-l utilizezi la intervale de 30 de secunde până când ingredientele sunt complet amestecate. E recomandat să nu lași aparatul pornit mai mult de 3 minute. Programele de rețete prestabilite, cum ar fi setarea Supă pe anumite modele sunt proiectate să ruleze la momentul optim pentru tipul tău de rețetă. Poți permite programului presetat să ruleze pe toată durata sa.

Ce nu poți face cu acest aparat?

Asigură-te că prelungești durata de viață a aparatului tău, evitând amestecarea lichidelor fierbinți, a articolelor dure nealimentare, cum ar fi lemnul, metalul și plasticul, sau a oricărui element care nu se încadrează în utilizarea prevăzută a dispozitivului.

Fie că ai un blender clasic, un mini blender sau un blender vertical, acesta te va ajuta să prepari rețete preferate pentru întreaga familie cât ai spune „fericire”.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191