Ce facem de 1 Mai la mare? De la Grill Fest-ul primăriei, la Beach Please în Costinești, maratonul nisipului sau bătrânul Sunwaves

Ce facem de 1 Mai la mare? De la Grill Fest-ul primăriei, la Beach Please în Costinești, maratonul nisipului sau bătrânul Sunwaves

Se apropie mini-vacanța de 1 Mai și probabil nu există un mod mai bun de a cinsti munca decât printr-o pauză. Binemeritată pentru mulți dintre noi. În această situație, ce loc este mai bun decât litoralul? Da, traficul din oraș poate fi o problemă din cauza lucrărilor de infrastructură, dar marea are încă multe de oferit – nu-ți trebuie asfalt ca să te bucuri de plajă sau de evenimentele și festivalurile pe care le pune litoralul la dispoziție în acest an.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Grill Fest

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

BBQ, muzică, plajă – Unii oameni ar putea fi convinși doar de unul dintre aceste elemente, dar Grill Fest nu se mulțumește doar cu atât. Cu chefs specializați în acest tip de a găti și un repertoriu muzical care include artiști precum Smiley, Carla’s Dreams. Spike, DJ Project, Manuel Riva și AlbWho, evenimentul organizat pe plaja Reyna din Constanța în perioada 29 aprilie – 1 mai pare destul de promițător.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

De altfel, și misiunea festivalului este destul de ambițioasă. Caracterizat pe site-ul evenimentului drept “Primul festival românesc dedicat culturii BBQ, asociat cu muzica live”, Grill Fest este un eveniment oarecum experimental, dar în cazul în care festivalul devine o tradiție de durată, ce-i ce-și încearcă norocul în acest se vor putea lăuda cu faptul că au fost prezenți la primul Grill Fest.

 

Chiar și în cel mai rău caz, totuși, puțină muzică live și un barbeque gustos nu au rănit vreodată pe cineva, dacă nu este luat în calcul pericolul mâncatului în exces.

Beach, Please

Beach, Please este un alt eveniment chiar mai ambițios, dar la drept vorbind, are și motive. Autointitulatul “cel mai mare festival dedicat culturii urbane din Europa de Est”, ținut în Costinești, aduce pe scenă unele dintre marile nume de pe scena trap și hip pop la nivel mondial.

DaBaby a scăpat ca prin urechile acului dintr-o luptă în declarații cu rapperul gay Lil Nax X, iar 6ix9ine a ieșit puțin șifonat dintr-o luptă reală în toaleta unei săli de fitness din Florida, deci acum este probabil cel mai bun pentru cei ce doresc să-i asculte live. Nu se știe când un nou scandal le va capta atenția.

Pe frontul britanic, Central Cee pare să fie pe val. Londonezul a ajuns pe culmile faimei abia în 2020, iar în 2022 a devenit primul rapper britanic care a depășit pragul de un miliard de stream-uri pe Spotify.

Pe lângă muzicienii străini, Beach, Please invită pe scenă mulți artiști români, de la nume precum Killa Fonic, Ian și Azteca la Berechet, NL Moxxie și Lil Cagula.

Singurul dezavantaj, pe lângă străzile mai puțin ideale din Costinești, este că distracția începe tocmai de joi, iar perioada de achiziționare online a biletelor se încheie tot joi. Festivalul ține până pe 30 aprilie totuși, iar cei care ratează fereastra, dar vor un weekend pe trap pot lua bilete la intrare, pe calea tradițională. Prețurile, în schimb, sunt contemporane – de la 250 de lei pentru o singură zi la 750 de lei pentru un bilet VIP valabil pe toată durata festivalului.

Sunwaves

Dacă ești printre cei mai puțin impresionați de trap, poate că Sunwaves este o alegere mai convenabilă. A 30-a ediție a festivalului de muzică electronică începe joi, 27 aprilie în Mamaia nord și nu se zgârcește deloc la timp, continuând până pe 3 mai.

 

Aici lista pare să includă chiar și mai mulți artiști din străinătate, cum ar fi grupul Mason Collective din Regatul unit și duo-ul italian Neverdogs, însă artiști precum Andrei Ciubuc și Nu Zău aduc un aport românesc sănătos.

 

Pentru pasionații de muzică tehno pe care nu-i deranjează să-și ia o zi liberă sau două după 1 mai și să mai scoată aproape 500 de lei din buzunar pentru bilete, Sunwaves este mereu disponibil.

May, be Rock

Muzica tehno și trapul, deși venite relativ recent, nu dau semne că vor pleca prea curând. Pe de altă parte, clasicii rămân mereu la modă. Deci, dacă totuși nu îți surâd genurile de muzică inventate după ce au apărut smartphone-urile, de ce să nu treci pe la May, be Rock, la White House în Costinești, o aruncătură de băț distanță de Beach, Please.

Pentru rockeri, există vești bune și vești proaste. Pe de o parte, se pot bucura de muzica care le place, oferită de trupe deja bine stabilite precum Bucovina, dar și cu niște contribuții mai proaspete de la grupuri precum Awake the Demons, tineri metaliști din Constanța. Cei care se îngrijorau că muzica rock a murit în România vor fi bucuroși să afle că unele din trupele care vor fi prezente la White House sunt atât de noi încât nici măcar nu au pagină de Wikipedia încă.

Partea proastă este că festivalul ține doar în perioada 28-30 decembrie, însă cel puțin prețurile, de sub 250 de lei, sunt mai accesibile decât la festivalurile mai mari.

Festival du Bonheur Pour les Gourmands

Acest festival se diferențiază puțin de cele menționate deja, în primul rând pentru că nu include deloc muzică, în al doilea rând pentru că este cu intrare liberă, după cum arată pagina de Facebook a evenimentului.

După cum sugerează și numele, festivalul este dedicat în totalitate mâncării, iar scopul festivalului este de a “aduce în același loc experiența street food și pe cea gourmet a restaurantelor”. Indiferent cât de apetisantă sau nu sună combinația, merită apreciat faptul că, după toate aparențele, vei găsi ceva pe gustul tău pe plaja Enigma, între camioanele de mâncare aduse de organizatori.

Dacă lipsa muzicii live este o problemă, opțiunile nu sunt prea îndepărtate – Sunwaves este la practic câțiva pași distanță, iar plajele și evenimentele din Constanța nu sunt nici ele mult prea departe.

Maratonul Nisipului

Da, poate că un maraton nu este tocmai prima idee care răsare în mintea omului care stă cu gândul la vacanță, dar până la urmă, este tot o formă de distracție în aer liber. Pe deasupra, nu ar trebui ignorate nici beneficiile pentru sănătate. Îndopatul cu barbeque și muzica la maxim sunt și ele elemente importante pentru o vacanță de succes, dar mult mai puțin sănătoase decât o fugă strașnică de câțiva kilometri.

Pentru cei care nu au stare nici măcar în vacanță, activitățile încep sâmbătă dimineața la Zoom Beach, încă de la ora 7:00, iar startul propriu-zis al maratonului este la ora 10:00. Atunci vor începe participanții la categoriile maraton, semimaraton, cross 10 km și cursa populară 5 km.

La ora 11:00 încep fuga participanții la Family Run, iar la 12 Campionii Școlii, o dovadă că un asemenea eveniment este într-adevăr distractiv pentru toată familia.

Pentru cei hămesiți de sesiunea de alergat, amintim că Grill Fest, ținut pe Reyna Beach, începe tot sâmbătă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191