Ce nu se mănâncă de Ziua Crucii. Tradiții importante pe 14 septembrie 2023, de Înălțarea Sfintei Cruci

Ce nu se mănâncă de Ziua Crucii. Tradiții importante pe 14 septembrie 2023, de Înălțarea Sfintei Cruci

An de an, la data de 14 septembrie, credincioșii din toate colțurile lumii sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci, numită și Carstovul Viilor și Ziua Șarpelui. Acest mare și important eveniment ne amintește de moartea Mântuitorului Iisus Hristos pe muntele Golgota, Aflarea Crucii pe care a fost răstignit și, totodată, înălțarea ei în fața poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, în ziua de 14 septembrie anul 335. Ce nu au voie credincioșii să mănânce de Ziua Cruci. Tradițiile importante de care este bine să ții cont mâine, pe 14 septembrie.

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

În fiecare an, pe 14 septembrie, credincioşii prăznuiesc o sărbătoare importantă, mai exact Înălțarea Sfintei Cruci. Ei bine, acest eveniment este unul dintre cele mai vechi.

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

În această zi importantă, cei mai mulți credincioși renunță la anumite alimente pentru a cinsti această sărbătoare așa cum se cuvine. Mai mult decât atât, puțini știu, însă, la data de 14 septembrie se ține post negru sau se impun anumite restricții culinare, în funcție de organismul fiecărei persoane.

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Ce fructe nu se mănâncă de Ziua Crucii

În acest fel, în cazul în care vrei să cinsteşti aşa cum se cuvine această sărbătoare, este important să afli ce nu se mănâncă de Ziua Crucii.

Așadar, la data de 14 septembrie, este important ții post negru sau să renunți la anumite preparate. Printre alimentele pe care nu este bine să le consumi de Înălțarea Crucii se numără: prunele, pepenii, usturoiul, nucile, peștele şi alte alimente care seamănă cu o cruce.

Mai mult de atât, tot în această zi credincioşii ar trebui să evite activităţile gospodăreşti și chiar munca la câmp.

Tot la data de 14 septembrie este recomandat să aduni anumite plante de leac, cum ar fi: boz, micşunele, mătrăgună, năvalnic. Apoi, este necesar să le duci la biserică pentru a fi sfinţite.

Ce se mai face de Ziua Crucii

În ziua Înălțării Crucii există o mutime de tradiții și obiceiuri pe care credincioșii le respectă cu sfințenie. Așadar, printre acestea se numără sfințirea busuioculul, care mai apoi se pune în vasele de apă ale păsărilor pentru a fi ferite de boli.

Mai mult, o altă superstiție arată că fetele pun busuioc în apa cu care se spală pentru a avea un păr bogat și sănătos.

Potrivit unei alte tradiții, se spune că de Ziua Crucii, preoții sfințesc viile și butoaiele de vin pentru ca oamenii să se bucure de o recoltă bogată.

CITEȘTE ȘI: Tradiții și obiceiuri de Înălțarea Sfintei Cruci. Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru a avea noroc

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191