Ce plantă trebuie să plantezi lângă castraveți. Îți va dubla recolta

Ce plantă trebuie să plantezi lângă castraveți. Îți va dubla recolta

Atunci când vine vorba de castraveți, există două modalități principale de a-i cultiva: fie din răsaduri, fie semănându-i direct în pământ. Un aspect esențial pentru a obține o recoltă bogată este alegerea locului potrivit pentru plantare.

Virgil Nanu (CJ Prahova): „Am finalizat lucrările de reabilitare în Slănic. Acum, zona este perfect sigură!”

Fiecare plantă are particularitățile sale, iar atunci când sunt dispuse aproape una de alta, acestea pot să își maximizeze randamentul. Prin urmare, este benefic să alegem atent ce alte plante să cultivăm în apropierea castraveților.

„Loteria alegerilor”: Sponsorul lui Nicușor, fericit câștigător de contracte fără licitație cu Primăria Capitalei

Pentru a avea o recoltă abundentă de castraveți, primul pas este să ne asigurăm că alegem locația potrivită pentru plantare.

Viceprimarul Alexandru Săraru (AUR) a găsit soluția pentru criza de la Școala I.A. Bassarabescu, dar demersul a fost blocat de primarul Polițeanu

Castraveții nu pot fi plantați în același loc an de an

Este important să evităm plantarea lor în același loc în fiecare an, deoarece acest lucru poate afecta negativ sănătatea plantelor. Rotirea culturilor este esențială, iar acest aspect nu trebuie neglijat.

Prepararea solului este un alt aspect crucial în procesul de grădinărit. Castraveții preferă un sol bogat în humus și bine drenat, cu un pH neutru. Semănatul poate începe încă din aprilie, dar pentru a planta direct în pământ, este recomandabil să așteptăm până în mijlocul lunii mai.

Alegerea plantelor companioane poate influența, de asemenea, randamentul culturilor. Asocierea adecvată a plantelor în grădină poate avea un impact semnificativ asupra creșterii și dezvoltării lor.

Castraveții se simt în special bine în compania leguminoaselor, cum ar fi fasolea și fasolea. De asemenea, usturoiul poate fi un bun însoțitor, oferind protecție împotriva unor dăunători.

Sfecla, morcovii, prietenii castraveților

Pe lângă acestea, plantele precum sfecla, morcovii, pătrunjelul și mărarul pot fi, de asemenea, cultivate alături de castraveți, completându-se reciproc. Este important să fertilizăm solul corespunzător pentru a asigura o creștere sănătoasă a plantelor.

Castraveții se dezvoltă cel mai bine într-un sol fertilizat cu gunoi de grajd sau gunoi verde arat în toamnă. Prin aceste măsuri, putem asigura o recoltă abundentă și sănătoasă în acest sezon.

De asemenea, trebuie să avem grijă să nu plantăm castraveții în locurile unde au crescut în sezonul precedent, deoarece acest lucru poate afecta negativ recolta și sănătatea plantelor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191