Ce se mânca la Castelul Corvinilor! Cu ce erau serviți oaspeții nobili care veneau la cetate

Ce se mânca la Castelul Corvinilor! Cu ce erau serviți oaspeții nobili care veneau la cetate

Este unul dintre cele mai emblematice monumente de arhitectură militară din întreg estul Europei. Acest loc incredibil datează din secolul XV, iar în ziua de astăzi, oamenii sunt curioși să afle cum arăta o zi obișnuită la Castelul Corvinilor!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Castelul Corvinilor este un loc care fascinează și în ziua de astăzi, însă pe lângă personalitățile marcante care au locuit aici, sau momentele importante de-a lungul istoriei sale, un alt lucru captivează imaginația oamenilor! Mai precis, mulți dintre noi ne putem întreba cum arăta o zi obișnuită în acele vremuri! Atunci când nu erau lupte, ori evenimente politice majore, cum decurgea viața celor care locuiau în acest castel?

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Potrivit informațiilor de la , cel puțin atunci când vine vorba despre mâncare, avem ceva informații disponibile! Se pare că la începutul secolului XVI, retribuțiile anuale ale castelanilor Hunedoarei includeau butoaie de vin, grâu, ovăz, porci îngrășați, cât și oi.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

De asemenea, documente din acele vremuri arată că în jurul castelului erau livezi cu pomi fructiferi (meri, pruni și nuci), cât și grădini cu zarzavaturi, unde se găseau varză, ceapă, mazăre, morcovi și linte.

În anul 1530, castelul deja angaja permanent bucătari, dirijați de către un econom. Cantități mari de caș și untură ajungeau în bucătăria castelului, iar oaspeții nobili care ajungeau la acest castel erau hrăniți cu pâine albă. De asemenea, se pare că donațiile de ovăz erau o modalitate eficientă de a câștiga bunăvoința altor nobili.

Informațiile pe care le avem indică faptul că undeva în jur de 100 de persoane erau angajate pentru muncă sezonieră la via din apropierea castelului. Aceasta ar fi fost sădită tocmai în secolul XV, dând roade chiar și în secolul XVII. În anul 1517, se pare că producția de vin de la această vie era de de litri. Alte alimente, precum slănină și brânză, au mai fost consemnate la acest castel, de-a lungul secolelor. De asemenea, condimente precum ghimbir, piper, șofran, dar chiar și untdelemn, mai erau folosite în bucătărie de la castel.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191