Ce sunt anvelopele all season și oare ar trebui să le achiziționați?

Ce sunt anvelopele all season și oare ar trebui să le achiziționați?

Pe măsură ce vremea începe să se schimbe, v-ați îngrijorat vreodată că anvelopele de iarnă nu sunt potrivite? Trebuie să vă schimbați în mod obișnuit anvelopele atunci când începe vremea caldă?

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Schimbarea unor anvelope în funcție de sezon poate deveni plictisitoare și este foarte posibil să uitați. În plus, este probabil ca anvelopele de iarnă să aibă performanțe deosebit de slabe în condiții de vară. Ar fi mult mai eficient să circulați cu o anvelopă care să se situeze undeva la mijloc, nu-i așa?Ei bine, aici intervin anvelopele all season. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre acest tip de anvelope și despre beneficiile lor.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Ce sunt anvelopele all season?

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Anvelopele all season, cunoscute și sub denumirea de anvelope all weather, sunt doar unul dintre multele tipuri de anvelope disponibile pe piață în prezent. Acestea oferă un mediu fericit și sunt perfecte pentru a menține șoferii ferm pe șosea indiferent dacă plouă, ninge sau strălucește.

Acest tip de anvelope este conceput pentru a fi utilizat în țările care au vreme moderată pe tot parcursul anului. Aceste anvelope sunt optimizate pentru iernile mai blânde, dar se pot descurca în toate cele patru anotimpuri. Ele combină elemente atât de la anvelopele de vară, cât și de la cele de iarnă pentru a crea cele mai bune din ambele lumi, oferind încredere șoferilor indiferent de anotimp.

Deși este puțin probabil ca anvelopele all season să se ridice la nivelul performanțelor specializate ale anvelopelor specifice de iarnă și de vară, acestea reprezintă un excelent instrument universal cu propria listă de puncte forte.

Anvelopele de vară și de iarnă sunt concepute pentru performanțe maxime în condițiile meteorologice respective. Ele sunt fabricate din compuși diferiți, care sunt special concepuți pentru anumite temperaturi. În schimb, anvelopele all season sunt un hibrid al calităților anvelopelor de vară și de iarnă. Acestea sunt fabricate dintr-un compus de cauciuc intermediar care asigură o aderență bună pe drumurile calde și uscate, dar care, de asemenea, nu se întărește pe vreme rece.

Anvelope de vară

Anvelopele de vară sunt produsul standard de anvelope care este montat pe jante, atunci când cumpărați o mașină de la producător. Aceste anvelope sunt cele mai potrivite pentru lunile mai calde dintre martie și octombrie. Anvelopele de vară sunt fabricate dintr-o compoziție mai moale, astfel încât, în timpul lunilor mai calde, acestea se prind excelent de drumurile uscate și oferă o manevrabilitate și o direcție excelente.

Anvelope de iarnă

Există apoi anvelopele de iarnă, care reprezintă alegerea optimă atunci când temperatura scade sub 7 grade. Denumite uneori anvelope de iarnă, acestea au o compoziție de cauciuc diferită care le permite să se agațe de carosabil în condiții de ploaie, gheață sau zăpadă. De asemenea, acestea prezintă mici caneluri pe modelul benzii de rulare, cunoscute sub numele de lameluri, care ajută la aderența la zăpadă și gheață.

Anvelope pentru toate anotimpurile

În comparație cu opțiunile sezoniere, anvelopa all season este o anvelopă polivalentă, suficient de agilă pentru a se lipi de drumurile uscate, dar suficient de rezistentă pentru a nu se întări ca anvelopele de vară în zilele mai reci. În climatele blânde, unde nu se pot garanta veri fierbinți, dar în egală măsură căderile de zăpadă sunt destul de rare, anvelopele all season oferă soluția ideală, deoarece încă se comportă excelent pe vreme umedă.

Sunt anvelopele all season potrivite pentru dumneavoastră?

Anvelopele reprezintă un aspect crucial al siguranței vehiculului, deoarece asigură că mașina dumneavoastră este capabilă să se agațe corect de drum. Mulți șoferi optează pentru anvelope de vară din cauza iernilor blânde. Cu toate acestea, anvelopele pentru toate sezoanele sunt, de asemenea, bine adaptate la climatul cald.

 

În cazul în care vremea rece lovește brusc, anvelopele all season vor oferi performanțe mai bune decât cele de vară. Acest lucru se datorează faptului că profilul benzii lor de rulare este conceput pentru a reduce riscul de aquaplaning, ceea ce îi liniștește pe șoferi în caz de vreme rea bruscă. Anvelopele pentru toate sezoanele ar putea fi o opțiune bună pentru dvs. dacă:

 

Locuiți într-o zonă în care temperaturile sunt de obicei blânde, în special pe timp de iarnă.

Conduceți de obicei în zone urbane, unde străzile sunt curățate în mod regulat de zăpadă.

Conduceți doar un număr limitat de kilometri în fiecare an.

Dacă acești factori se aplică în cazul dumneavoastră, atunci anvelopele all season ar putea fi potrivite pentru nevoile dumneavoastră de conducere.

 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191