Ce trebuie să pui în apa în care fierbe fasolea pentru ca boabele să rămână întregi, de fapt. Ingredientul secret pentru un preparat ca la restaurant

Ce trebuie să pui în apa în care fierbe fasolea pentru ca boabele să rămână întregi, de fapt. Ingredientul secret pentru un preparat ca la restaurant

Fără doar și poate, fasolea este una dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume. Fiartă, bătută sau folosită în diferite preparate culinare, acest aliment este la mare căutare indiferent de sezonul în care ne aflăm. Însă, există și un secret atunci când vine vorba fierberea ei. Iată ce trebuie să pui în apa în care fierbe fasolea pentru ca boabele să rămână întregi, de fapt!

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Fasole că este un aliment de bază în orice dietă sănătoasă. Acest aliment se găsește într-o diversitate de forme, culori, dar și mărimi.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

De asemenea, fasolea a devenit rapid foarte populară și în restul lumii, datorită valorii sale nutritive, a gustului plăcut și a multiplelor utilizări în gastronomie. Totodată, amintim că fasolea este o sursă importantă de proteine, fibre, vitamine și minerale.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Ce să pui în apa în care fierbe fasolea pentru ca boabele să rămână întregi

Știm despre fasole că reprezintă un aliment extrem de versatil, indiferent de soiul din care face parte. În timp ce cea albă are calități unice și poate fi folosită pentru prepararea a diverse feluri de mâncare, cea de dimensiuni mici este mai bogată în amidon, motiv pentru care este perfectă pentru preparatele la cuptor.

Și tu vrei să gătești fasole, însă vrei să știi cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de un rezultat final că în cărțile de bucate. Există un ingredient secret pe care este bine să îl adaugi în apa cu fasole, pentru ca boabele să rămână întregi, dar să fie și moi.

Cum să rămână boabele întregi

Știm că, în mod tradițional, fasolea se înmoaie rapid sau peste noapte, folosind o cantitate de apă dublă față de cea a alimentului, iar apoi se pune la fiert, se reduce focul și se lasă la gătit, de obicei, timp de 90 de minute.

Însă, gospodinele trebuie să știe că, în funcție de starea boabelor, apă se poate schimba de până la trei ori. Astfel că, în ultima apă, pentru a boabele de fasole să rămână întregi și să fiarbă uniform, se adaugă un cartof curățat.

Ei bine, indiferent de mâncarea cu fasole pe care vrei să o prepari, există unele trucuri comune pe care le poți pune în aplicare pentru a obține un rezultat savuros. Totuși, înainte de a adăuga legume în preparat, călește-le într-o tigaie separată, împreună cu ceapa sau usturoiul.

Cât rezistă o mâncare de fasole la frigider

În cazul în care și tu mai rămâi cu mâncare de fasole, după ce ai servit-o la masă, pune-o la frigider. Ține minte că preparatele pe bază de fasole rezistă la rece până la patru zile. În schimb, aceste preparate nu se recomandă a fi congelate.

Mai mult, aceste preparate care au la bază fasolea se reîncălzesc în cratiță, la foc mic.

CITEȘTE ȘI: De câte ori este bine să schimbi apa atunci când fierbi fasolea. Gospodinele folosesc acest truc pentru a-i da gust preparatului

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191