Ce trebuie să pui la rădăcina florilor în luna iunie, pentru a avea o grădină superbă până târziu în toamnă. Trucul știut doar de grădinarii pricepuți

Ce trebuie să pui la rădăcina florilor în luna iunie, pentru a avea o grădină superbă până târziu în toamnă. Trucul știut doar de grădinarii pricepuți

Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale unei curți este redat de culoarea și abundența florilor. De aceea multe gospodine își doresc să păstreze grădina înflorată pentru o vreme îndelungată, iar trucurile sunt câteva la număr, folosite în mod special pentru procesul de îngrijire al trandafirilor. 

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Trandafirii se numără printre cele mai întâlnite flori în curțile și casele românilor. Frumusețea inegalabilă și mirosul îmbietor îi fac să câștige detașat locul de „cele mai îndrăgite” flori. Pe lângă aceștia, se numără multe altele, însă important este modul în care sunt îngrijite. 

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Trucuri pentru a păstra florile cât mai mult timp

Dacă îți dorești ca trandafirii și restul florilor din grădina ta să înflorească de mai multe ori pe durata unui an întreg, ei bine, mai jos regăsești o serie de trucuri care te ajută în acest sens. 

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Coji de banană

Unul dintre cele mai cunoscute și folosite secrete pentru o grădină bogată de flori îl reprezintă cojile de banane. Mai concret, datorită cantității de fosfor, ele reprezintă un bun îngrășământ natural. Se folosesc fie tăiate și îngropate sub frunzele trandafirilor, fie le pulverizezi într-un blender, adaugi apă (dacă este necesar), le lași 15 minute, iar apoi aplici soluția direct pe sol sub trandafiri. 

Zaț de cafea 

Zațul de cafea este și el de mare ajutor. Conține azot și se presară puțin la baza florii sau adaugă un pic într-o grămadă de compost pentru a ajuta la îmbogățirea solului. Important este să fie folosit într-o cantitate mică, deoarece o doză mare poate răni trandafirii. 

Coji de ou

Calciul din cojile de ouă reprezintă un alt îngrășământ natural, și presărate la rădăcina florilor nu fac altceva decât să le ajute să înflorească de mai multe ori pe an și să se mențină sănătoase. Cum pot fi folosite: în pământul florilor amesteci coji zdrobite și le adaugi, sau le zdrobești și le presari pe stratul superior de sol în jurul trandafirului.

Lucerna

Lucerna se încadrează cu brio în topul plantelor care reușesc să acționeze ca un adevărat îngrășământ și oferă trandafirilor o doză substanțială de nutriență. Lucerna se adăugă direct în sol folosind o cană de, fie făina de lucernă, fie pelete, pentru fiecare tufa mare de trandafir, sau jumătate de cană pentru tufișurile mai mici. De asemenea, puteți adăuga în sol și un ceai de lucernă preparat prin înmuierea făinii sau a peletelor în apă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191