Ce trebuie să pui la rădăcina mărului pentru a face fructe tot anul. Secretul grădinarilor adevărați

Ce trebuie să pui la rădăcina mărului pentru a face fructe tot anul. Secretul grădinarilor adevărați

Ce trebuie să pui la rădăcina mărului pentru a face fructe. Merele sunt unele dintre cele mai iubite fructe. În acest sezon ne bucurăm de mere coapte și dulci, din care putem face gem, compot și tot felul de prăjituri. Pentru a avea parte însă de fructe coapte și zemoase trebuie să apelați la câteva trucuri. Aceste îngrășăminte vor da cele mai bune roade! Iată secretul dezvăluit de specialiști.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Cei de la Agro Medic au dezvăluit pe TikTok secretul: „Pentru dezvoltarea normală a pomilor și rezistența la boli, trebuie aplicat îngrășământ pe tot parcursul sezonului de creștere. Ce îngroapă grădinarii experimentați sub măr primăvara? În această perioadă, pomii se trezesc după o perioadă de hibernare și încep o creștere intensă, se dezvoltă mugurii și lăstarii, se pun bazele viitoarei recolte. Prin urmare, este deosebit de important să le asigurăm o nutriție bună. Merii au nevoie de fertilizare primăvara, în ciuda solului fertil și a îngrășămintelor aplicate toamna. Fertilizarea de primăvară ar trebui să fie dominată de azot, de care plantele au nevoie pentru o creștere accelerată și pentru dezvoltarea masei verzi. Ureea, nitratul de amoniu, gunoiul de grajd, turba obișnuită și gunoiul de pasăre sunt folosite pentru hrănirea merilor.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Fertilizarea ar trebui să înceapă atunci când apar frunzele tinere și primii muguri. La două săptămâni după înflorire, se aplică un îngrășământ lichid: 12 grame de uree sau 15 grame de nitrați la 10 litri de apă. Pentru a pregăti un îngrășământ organic bogat în azot se folosește gunoi de grajd. Acesta se diluează cu apă în proporție de unu la 3. Infuzia va fi gata de utilizare după 14 zile, dar asigurați-vă că o amestecați periodic în acest timp. Înainte de a o folosi, diluați un litru din ea cu 10 litri de apă. Dar grădinarii experimentați se bazează pe o altă metodă, îngroapă doi pumni de cuișoare sub trunchiul mărului. Pătrunzând în sol, acestea îl saturează cu fier, care este vital pentru creșterea și dezvoltarea pomului fructifer.”

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191