Ceaiurile care te scapă de oboseală. Multe persoane îl consumă dimineața, după ce au renunțat la cafea

Ceaiurile care te scapă de oboseală. Multe persoane îl consumă dimineața, după ce au renunțat la cafea

Ești din ce în ce mai obosit pe zi ce trece și vrei să renunți la cafea, dar nu știi cum, pentru că nu ai energie pentru a duce la sfârșit toate sarcinile zilnice? Este important să știi că există câteva ceaiuri care te pot scăpa de oboseală. Multe persoane le consumă dimineața. Iată ce beneficii au pentru sănătate.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Ești în căutarea unei alternative sănătoase la cafea? Mulți își îndreaptă atenția către ceaiuri care nu doar oferă energie, dar și aduc beneficii pentru sănătate.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Ceaiurile care te ajută să scapi de oboseală

Printre acestea, ceaiul Matcha se evidențiază ca o opțiune excelentă. Sub formă de pudră verde vibrantă, acest ceai are doar 68 mg de cofeină într-o lingură, puțin sub conținutul unei căni de cafea neagră, care are 95 mg).

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Cofeina din Matcha este eliberată treptat datorită aminoacizilor precum L-teanina și arginina, oferind o energie sustenabilă fără nervozitatea asociată cu cafeina obișnuită.

Un alt înlocuitor fără cafeină, dar cu o aromă surprinzător de familiară cu cea a cafelei, este ceaiul de rădăcină de păpădie prăjită.

Recunoscut pentru aroma sa bogată, acest ceai a fost utilizat de mult timp pentru detoxifierea ficatului. Un studiu din 2017 sugerează că polizaharidele din rădăcina de păpădie pot avea proprietăți protectoare asupra ficatului.

Pentru cei în căutarea unei băuturi de dimineață care să sporească imunitatea, ceaiul de aur cu lapte sau ceaiul de turmeric reprezintă o alegere înțeleaptă. Condimentat cu cardamom, scorțișoară și ghimbir, această băutură pe bază de turmeric poate menține nivelul de energie ridicat, în special după un antrenament matinal. Se crede că turmericul are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, contribuind astfel la menținerea unei stări generale de bine.

Cel mai bun ceai pentru calmarea sistemului nervos

Pentru cei în căutarea unei alternative naturale pentru calmarea sistemului nervos, o selecție atentă de ceaiuri pe bază de plante poate fi soluția. Plantele precum mușețelul, valeriana, lavanda, menta și sunătoarea sunt recunoscute pentru proprietățile lor calmante și relaxante, contribuind la diminuarea stresului, anxietății și îmbunătățirea calității somnului.

Experții recomandă lecturarea cu atentie a etichetelor produselor, pentru a verifica cantitatea de plante incluse în compoziție și pentru a identifica eventualele contraindicații sau efecte secundare. În special, pentru cei care iau deja alte medicamente sau suferă de anumite afecțiuni, este crucial să discute cu medicul sau farmacistul înainte de a integra astfel de ceaiuri în rutina lor zilnică.

Lavanda, una dintre plantele des utilizate în ceaiurile de relaxare, este cunoscută pentru proprietățile sale calmante. Aroma sa plăcută și efectele relaxante pot contribui la reducerea tensiunii nervoase și îmbunătățirea stării de bine generală.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191