„Cei ce ne-au dat nume și țară”: Vernisajul primei reprezentări în mărime naturală a lui Vlad Țepeș a avut loc la Ploieşti

„Cei ce ne-au dat nume și țară”: Vernisajul primei reprezentări în mărime naturală a lui Vlad Țepeș a avut loc la Ploieşti

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie a găzduit în această dimineață un moment incarcat de emotii si solemnitate: vernisajul și prezentarea primului tablou în mărime naturală al domnitorului Vlad Țepeș.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Inițiativa Societatii Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” Ploiesti a adus în lumina reflectoarelor o creație remarcabilă a artistei plastice ploiestence Iolanda Cretoiu.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Evenimentul a atras atenția unui public select, alcătuit din personalități marcante ale județului Prahova și nu numai. Printre acestea s-au numărat Emil Drăgănescu, prefectul județului Prahova, reprezentanți ai Societății „Mihai Viteazul” Ploiești, precum și consilieri județeni printre care Găjman Beatrice și Furtună Bogdan. Alături de aceștia, au fost prezenți oameni de afaceri, avocați, profesori și alte personalități cu contribuții semnificative în diverse domenii.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Tabloul, denumit sugestiv „Vlad Țepeş – Prinț European”, a stârnit interesul și admirația publicului prin reprezentarea fidelă a domnitorului, evidențiind trăsăturile și personalitatea complexă a acestuia.

Prin intermediul culorilor și detaliilor minutioase, artistul a reușit să transmită esența și impactul istoric al acestui personaj emblematic.

Pentru acest proiect, presedintele SMV, Mircea Cosma, a marturisit ca prin in intermediul artei, publicul a fost invitat să exploreze și să înțeleagă mai profund contribuția domnitorului Vlad Tepes la modelarea și definirea istoriei și culturii naționale.

„Vernisajul și expunerea tabloului reprezintă un tribut respectuos adus celor care au contribuit la conturarea identității naționale românești și la definirea istoriei poporului nostru. Prin această inițiativă, Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” reafirmă importanța cunoașterii și aprecierii moștenirii culturale și istorice a României.”, a declarat Mircea Cosma.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191