„Cimitirul mecanic”. Pierderi grele pentru ruși în Ucraina. Armata lui Putin își concentrează ofensiva într-o singură direcție

„Cimitirul mecanic”. Pierderi grele pentru ruși în Ucraina. Armata lui Putin își concentrează ofensiva într-o singură direcție

Rușii au suferit pierderi grele în direcția Avdiivka după ce au atacat cu 36 de tancuri și 12 blindate, „cel mai mare număr de vehicule blindate folosite de Rusia într-un singur atac de la bătălia pentru Avdiivka”. Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, armata lui Putin probabil își va concetra ofensiva de primăvară într-o singură direcție.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

În asaltul de pe 30 martie din zona satului Tonenke, din direcția Avdiivka, rușii ar fi pierdut cel puțin 12 tancuri și 8 blindate. 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, acesta a fost primul asalt mecanizat de dimensiunea unui batalion al Rusiei, de când Moscova a început o nouă campanie de capturare a orașului Avdiivka la sfârșitul lunii octombrie 2023.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

ISW spune că trupele ucrainene au fost nevoite să folosească o „cantitate semnificativă de muniție” pentru a respinge acest asalt, dar „capacitatea de a se apăra cu pricepere împotriva unui asalt rusesc pe scară largă într-o parte deosebit de critică a frontului, în ciuda provocărilor, sugerează că forțele ucrainene pot obține rezultate semnificative pe câmpul de luptă dacă sunt echipate corespunzător.”

Analiști militari de la ISW susțin că Rusia își poate concentra potențiala ofensivă de la sfârșitul primăverii sau din această vară împotriva Ucrainei în partea de vest a Oblastului Donețk.

Comandamentul militar rus ar putea considera ca o prioritate zona din apropierea Avdiivka , un oraș cheie de primă linie din regiunea Donețk, capturat de Rusia în februarie. 

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrski, a declarat că nu poate fi exclus un atac rusesc asupra Harkovului.

ISW a spus că, în ciuda avertismentelor cu privire la acumularea forțelor ruse în alte părți ale frontului, Rusia se poate concentra pe un sector.

„ISW continuă să evalueze că forțele ruse vor putea, probabil, să lanseze o operațiune ofensivă la scară largă concertată doar într-o direcție operațională la un moment dat, din cauza limitărilor de planificare ale Rusiei”, se arată în raport.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat săptămâna trecută că situația de pe câmpul de luptă s-a stabilizat față de lunile anterioare, dar nu a exclus ca o ofensivă majoră a Rusiei să aibă loc la sfârșitul lunii mai sau în iunie.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191