Cinci turiști au murit în Florida după ce s-au infectat pe plajă cu bacteria ”mâncătoare de carne”

Cinci turiști au murit în Florida după ce s-au infectat pe plajă cu bacteria ”mâncătoare de carne”

O vacanță de vis s-a transformat într-un coșmar pentru cinci persoane, care au murit după ce s-au infectat pe plajele din Florida cu bacteria ”mâncătoare de carne”.

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

Oficialii americani din domeniul sănătății au confirmat că bacteria Vibrio vulnificus, supranumită ”mâncătoare de carne” din cauza felului în care necrozează țesuturile umane, a fost detectată pe plajele din zona Tampa Bay, din Florida, scrie Daily Star.

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

Cinci persoane au fost confirmate ca decese cauzate de infectarea cu această bacterie, în timp ce alte 26 de persoane au fost, în cele din urmă, salvate.  

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Experții au explicat că bacteria are nevoie de sare pentru a supraviețui, așa că poate fi găsită în apa de mare caldă și sărată și se dezvoltă mai repede în lunile de vară.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătății, infecțiile sunt rare, dar cei cu răni deschise, tăieturi sau zgârieturi vor fi mai susceptibili de a se îmbolnăvi și ar trebui să evite apa mării.

Anul trecut, zona Florida a înregistrat 74 de cazuri și 17 decese – cifre pe care experții le-au descris drept „anormal de ridicate”.

Numărul foarte ridicat de infectări a fost legat de o scurgere de ape uzate în ocean, în timpul uraganului Ian.

Ce simptome are bacteria ”mâncătoare de carne”

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), unele infecții cu Vibrio vulnificus duc la fasciită necrozantă, o infecție severă în care carnea din jurul unei răni deschise moare. Fasciita necrozantă poate fi cauzată de mai multe tipuri de bacterii.

Vibrio vulnificus poate provoca o infecție a pielii care poate duce la deteriorarea pielii și ulcere.

Bacteria poate invada fluxul sanguin, provocând o boală gravă care pune viața în pericol, cu simptome care includ febră, frisoane, scăderea tensiunii arteriale și leziuni cutanate formate de vezicule.

În timp ce oricine poate fi susceptibil la infecție, cei cu un sistem imunitar slăbit pot dezvolta afecțiuni mai severe.

Infecția poate provoca boli severe sau deces în unele cazuri, oficialii din domeniul sănătății susținând că una din cinci persoane mor în câteva zile de la infectare.

Guvernator: Bacteria ”mâncătoare de carne” este ”extraordinar de periculoasă”

Persoanele care se confruntă cu simptome ar trebui să solicite asistență medicală urgentă – dar infecția nu poate fi transmisă de la o persoană la alta.

Guvernatorul Kathy Hochul a descris bacteriile ”mâncătoare de carne” drept „extraordinar de periculoase” și le-a cerut oamenilor să ia măsuri de precauție împotriva bacteriilor.

Deși rară, bacteria Vibrio a ajuns, din păcate, în această regiune și poate fi extraordinar de periculoasă”, a spus Hochul.

„Pe măsură ce investigăm în continuare, este esențial ca toți locuitorii să rămână vigilenți și să ia măsuri de precauție responsabile pentru a se menține în siguranță pe ei înșiși și pe cei dragi, inclusiv protejarea rănilor deschise de apa de mare și pentru cei cu sistemul imunitar compromis, evitând crustaceele crude sau insuficient gătite care pot transporta bacteriile”.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191