Cine sunt Alex Florența și Marius Voineag, propuși la conducerea PÎCCJ și DNA

Cine sunt Alex Florența și Marius Voineag, propuși la conducerea PÎCCJ și DNA

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, propunerile pentru funcţiile de procuror general şi de procuror şef al DNA, acestea fiind Alex Florin Florenţa şi, respectiv, Marius Ionuţ Voineag. Propunerea pentru funcţia de procuror şef al DIICOT va fi anunţată în perioada următoare, după finalizarea analizei candidaturilor.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

Procuror şef al Serviciului teritorial Timişoara din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Florenţa Alex-Florin are o vechime în funcţie de peste 15 ani. Florența a instrumentat, printre altele, dosarul de trafic de cocaină al grupării conduse de Lucian Boncu și pe cel al grupării de contrabandă și șpagă din vama Moravița, conform justnews.ro. Un alt dosar cunoscut în care a fost implicat procurorul DIICOT este cel supranumit „Motorină CFR” , mai arată sursa citată.

DIICOT a spart o rețea care vindea dorguri în liceele din Bucuresti/ Printre suspecți sunt și elevi / Procurorii au descoperit canabis, cocaină, ketamină și Xanax

Conform declarației de avere depusă în 2022 de soția sa, judecătoarea Flavia Maria Cristina Florența (Curtea de Apel Timișoara), cei doi împart două terenuri intravilane în Sibiu și Caraș-Severin (cumpărate în 2018 și 2020) și o casă de locuit în Sibiu și una de vacanță în Caraș-Severin, achiziționate în aceiași ani.

Judecator Gabriela Baltag (CSM): Justitia care nu ne va mai apartine, in curand

Marius Ionuț Voineag este adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul general și fost șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul DIICOT. Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, dosarul manipulării pieței de capital privindu-l pe fostul șef al SIF Banat Dragoș Bîlteanu, iar la PG a intrumentat dosare de contrabandă și obținere ilegală de fonduri.

Procurorul Voineag a scris în declarația sa de avere că a primit 502.500 de lei la petrecerea de botez.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191