Cine sunt cei un milion jumătate de românii care vor avea pensia cu 20 la sută mai mare

Cine sunt cei un milion jumătate de românii care vor avea pensia cu 20 la sută mai mare

Până în noiembrie 2023 toate veniturile pensionarilor vor fi recalculate, urmând ca un milion și jumătate de români să primească mai mulți bani. Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, anunță modificări majore în sistemul de pensii.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Marcel Boloș spune că pensiile ar putea crește chiar și cu 20%, iar această măsură va costa statul român 16 miliarde de lei, fix cât va încasa de la mediul privat în urmă creșterii taxelor şi impozitelor.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Guvernul are trei scenarii legate de noua lege a pensiilor. Surse politice afirmă că prima metodă de calcul, care are în vedere atât contribuția la asigurările sociale, cât şi vechimea în muncă este preferata coaliției.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

„Forumula de calcul are două elemente componente. Ca prim element de calcul – valoarea de referinţă a punctului de pensie. Era ca element de analiza 71 de lei. Şi cel de al doilea element era numărul de puncte.

Se calculează ca un raport simplu între salariul de incadrare lunar al omului raportat la salariul mediu brut pe economie. Modalitatea de calcul din sistemul public de pensie se apropie foarte mult de nivelul de contributivitate”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, potrivit Observator.

Specialiștii anunță că bărbaţii care s-au pensionat înainte de 2015 şi au un stagiu de cotizare de 35 de ani vor fi primii care vor avea de câştigat. Același lucru se aplică și femeilor care au un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani.

Astfel, un bărbat care a cotizat 35 de ani la stat, cu o pensie de ar putea primi în plus aproape lei. Totodată, pentru o femeie cu o pensie de aproape lei şi un stagiu de cotizare de 32 de ani majorarea ar fi mai mică, de aproape 800 de lei.

Așadar, noua lege va rezolva diferențele între pensiile bărbaţilor şi femeilor prin aplicarea unui mecanism de corecţie.

„Am înfiinţat ieri un task force prin ordin de ministru care monitorizează tot ce ţine de partea de PNRR, ne dorim ca legea pensiilor să fie finalizată cât mai curând. În momentul acesta avem 3 variante, avem o discuţie, pe de o parte între noi şi Banca Mondială, pe de altă parte între noi şi Comisia Europeană încercând să îndeplinim exigenţele Comisiei, dar punând, în primul rând dorinţele românilor.

Ne dorim să aducem echitate între pensiile pe care românii le caştigă, ne dorim ca românii să ştie încă de acum care sunt regulile şi ce pensii vor lua şi să aducem bunăstare, în special în buzunarul românilor care au pensii mai mici. În acest moment pot să vă spun clar că nicio pensie nu va scădea”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191