Cine sunt românii care vor primi, înainte de Crăciun, 3000 de euro de la stat

Cine sunt românii care vor primi, înainte de Crăciun, 3000 de euro de la stat

În preajma sărbătorilor, anumiți români au motive de bucurie suplimentară, deoarece vor primi o sumă semnificativă de bani din partea statului.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Potrivit Ministerul Agriculturii, un proiect legislativ a fost supus dezbaterii publice pe 4 decembrie 2023, iar guvernul intenționează să ofere ajutor financiar persoanelor care se confruntă cu dificultăți economice în această perioadă specială a anului.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Această veste bună este adresată în special agricultorilor, care au trecut printr-o perioadă destul de dificilă în 2022, cu creșterea costurilor pentru energie, combustibil și îngrășăminte, urmată de scăderea prețului la cereale.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Autoritățile au luat în considerare aceste probleme și au decis să ofere sprijin financiar agricultorilor români.

Condițiile pentru a beneficia de suma de 3000 de euro sunt legate de suplimentarea bugetului programului „Usturoi” și acordarea sumei de 3000 de euro pentru fiecare hectar de teren cultivat cu usturoi.

Milioane de români vor primi un ajutor de 1400 de lei

Comisia Europeană a propus recent prelungirea cu un an a măsurilor de sprijin pentru a contracara criza energetică. Astfel, în 2024, aproximativ 2,8 milioane de gospodării vulnerabile vor primi un sprijin financiar semnificativ de de lei, acordat în două tranșe pentru a susține plata facturilor la energie.

Această sumă de de lei va fi destinată plății facturilor la energie și va fi distribuită în două tranșe de câte 700 de lei fiecare. Prima tranșă, acoperind perioada ianuarie-iunie 2024, va fi acordată în luna februarie 2024, iar cea de-a doua tranșă, pentru perioada iulie-decembrie 2024, va fi distribuită în luna septembrie 2024.

Inițiativa vine ca răspuns la creșterea semnificativă a prețurilor la energie, care a afectat consumatorii casnici cu majorări de peste 600% la energia electrică și de peste 535% la gazele naturale. În aceste condiții, peste 30% din bugetul unei gospodării cu venit mediu de de lei pe membru lunar este alocat plății facturilor la energie.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191