Cine sunt seniorii care vor primi cei mai mulți bani la pensie, după recalculare: Baciu: „Vor avea creșteri de peste 80%”

Cine sunt seniorii care vor primi cei mai mulți bani la pensie, după recalculare: Baciu: „Vor avea creșteri de peste 80%”

Conform declarațiilor șefului Casei Naționale de Pensii, în luna septembrie, pensionarii vor primi pensiile recalculate conform noii formule de calcul din legea 360.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Acest proces este deja în desfășurare, iar aproximativ 5 milioane de pensionari vor beneficia de aceste ajustări în acea perioadă. Normele pentru aplicarea legii 360 sunt planificate să fie publicate în Monitorul Oficial în ianuarie pentru a respecta termenul de 90 de zile prevăzut de lege.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Pensiile ar urma să se mărească, până în septembrie 2024

Cu toate acestea, Casa Națională de Pensii își propune să accelereze acest proces pentru a avea suficient timp pentru implementarea noii formule de calcul în sistemul informatic, care este complet diferită de cea actuală.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Șeful instituției a subliniat că sunt deja la peste 95% în ceea ce privește progresul procesului și că, odată ce aplicația va fi finalizată, dosarele vor fi într-un format electronic de ultimă generație.

Se urmărește ca toate aceste aspecte să fie finalizate până în septembrie pentru a asigura acordarea măririlor, care vor fi semnificative, de peste 80% pentru cei care au contribuit mai mult la sistemul de pensii.

„Totul să fie gata, în septembrie, oamenii să primească măririle, o sa fie creșteri spectaculoase de peste 80% pentru cine a cotizat mai mult”, a mai spus Baciu.

Cine poate ieși cu 5 ani mai devreme la pensie

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a discutat despre noile reglementări ale pensiilor, inclusiv despre posibilitatea pensionării anticipate pentru anumite categorii de cetățeni.

Sub noua legislație a pensiilor, femeile vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare, calculată în funcție de numărul de copii născuți și crescuți.

De exemplu, o mamă va avea vârsta de pensionare redusă cu șase luni pentru fiecare copil, ajungând până la o reducere maximă de 3 ani și jumătate pentru cele care au crescut șapte copii.

De asemenea, Ministrul a subliniat posibilitatea pensionării anticipate pentru cei cu un stagiu contributiv de 40 de ani, permițându-le să se pensioneze cu cinci ani mai devreme. Astfel, un bărbat care normal s-ar pensiona la 65 de ani, poate opta pentru pensionarea la 60 de ani, dacă îndeplinește condiția stagiu contributiv de 40 de ani.

Cine muncește mai mulți ani va avea mai mult la pensie

Ministrul Muncii a accentuat și faptul că, sub noua lege, persoanele care lucrează pentru o perioadă mai lungă și care au venituri contributive mai mari, vor beneficia de pensii corespunzător mai mari. Acest aspect subliniază importanța unui stagiu de cotizare de peste 25 de ani pentru a obține o pensie mai substanțială.

În plus, noua legislație introduce puncte suplimentare pentru cei care muncesc perioade mai extinse, puncte pentru perioadele de studii, și sprijină creșterea natalității prin recunoașterea perioadelor de concediu de maternitate sau paternitate ca stagii contributive.

Aceste măsuri sunt menite să sprijine atât pensionarii actuali, cât și pe viitorii pensionari, inclusiv copiii de astăzi, după cum a menționat Ministrul Simona Bucura-Oprescu, în declarațiile sale pentru

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191