Ciocolată de casă cu nuci și alune – Rețeta clasică

Ciocolată de casă cu nuci și alune – Rețeta clasică

INGREDIENTE
Ingrediente Ciocolată de casă cu nuci și alune – Rețeta clasică
500 g lapte praf
500 g zahăr
200 ml apă
200 g unt
50 g cacao
esență de rom
200 g mix de alune cu nuci

Alexandru Rogobete, ministrul Sănătății: Invit managerii de spital să luăm prânzul cu mâncarea pacienților

 

Primarul din Boldești-Scăeni, prins cu manipularea: a blocat intenționat fondurile pentru Centrul de Asistență, deși banii existau în buget

Portii: 16 Timp de preparare: sub 30 minute

Virgil Nanu acuză Primăria Boldești-Scăeni: „Au avut banii, dar au refuzat să-i dea pentru Centrul de Asistență!”

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă cu nuci și alune – Rețeta clasică:
Cum se prepara Ciocolată de casă cu nuci și alune – Rețeta clasică

Într-o tigaie rumenește puțin nucile și alunele, apoi scoate-le și lasă-le la răcit.

Într-o cratiță, amestecă zahărul cu apa și fierbe-le la foc mediu, până când zahărul se dizolvă complet și obții un sirop subțire. Lasă siropul să fiarbă câteva minute până atinge consistența dorită, apoi adaugă untul și amestecă până se topește complet. La final, adaugă esența de rom.

Într-un bol, amestecă laptele praf cu cacaua. Toarnă compoziția lichidă peste cea uscată și amestecă până se omogenizează. Adaugă nucile și alunele coapte și încorporează-le în compoziția de ciocolată.

Toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu folie alimentară și nivelează-l cu o spatulă. Pune câteva alune și nuci pe toată suprafață și acoperă cu folie alimentară.

Lasă ciocolată să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-o în frigider pentru câteva ore până se întărește. După ce s-a întărit, taie ciocolată în pătrate sau bucăți de dimensiunea dorită.

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468