Comunicat la un an de implementare a Programului de Reducere a Abandonului Școlar, la Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae” Dumbrava

Comunicat la un an de implementare a Programului de Reducere a Abandonului Școlar, la Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae” Dumbrava

Comunicat la un an de implementare a Programului de Reducere a Abandonului Școlar

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae” din comuna Dumbrava, județul Prahova, un exemplu local în educație prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS)

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

În cadrul eforturilor susținute de a îmbunătăți calitatea educației și a combate abandonul școlar, Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae” din comuna Dumbrava beneficiat de un impact semnificativ datorită implementării cu succes a Programului de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS) în anul școlar 2022-2023.

Prin intermediul PNRAS, Școala Gimnazială „Înv. Dinu Nicolae” a reușit să ofere facilități esențiale beneficiarilor direcți ai educației, contribuind la dezvoltarea lor școlară și personală.

Unul dintre aspectele deosebit de valoroase ale programului a fost instituirea unui program extins de ore remediale și suplimentare de pregătire pentru Evaluarea Națională. Acest efort dedicat a avut un impact pozitiv asupra rezultatelor școlare ale elevilor, consolidându-le baza de cunoștințe și pregătindu-i în mod adecvat pentru examene. Prin intermediul acestei inițiative de succes, Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae” continuă să fie un exemplu inspirațional pentru educația de calitate și reducerea abandonului școlar.

De asemenea, este important de subliniat faptul că Școala Gimnazială „Înv. Dinu Nicolae”, în primul an de implementare al programului, și-a consolidat angajamentul față de îmbunătățirea performanțelor școlare prin implementarea unui proiect amplu de modernizare integrat în Proiectul Național de Reducere a Abandonului Școlar, investind în echipamente educaționale de ultimă generație. Aceste achiziții reprezintă nu doar o îmbunătățire a infrastructurii, ci și o investiție strategică în parcursul evolutiv al elevilor în anii școlari următori. Achizițiile dispozitivelor reprezintă o sursă esențială pentru determinarea și implicarea activă a tuturor instanțelor implicate în educație, respectiv:

 

1. Display Interactiv Samsung Flip Pro WM85B 85″ 4K (2 buc.)

– Echipamentul oferă o experiență de învățare interactivă, permițând profesorilor și elevilor să colaboreze într-un mod inovator, valorificându-și abilitățile IT.

 

2. Stand Mobil Universal cu Rafturi (2 buc.)

– Standurile mobile asigură flexibilitate în organizarea spațiului de învățare, facilitând adaptabilitatea la nevoile specifice ale fiecărei lecții.

3. ASUS Chromebook Flip CR1 cu ecran tactil de 11.6 inch, stylus și conexiune 4G (30 buc.)

– Chromebook-urile ASUS oferă acces la resurse online și instrumente interactive, stimulând implicarea activă a elevilor în procesul de învățare.

 

4. Lenovo ThinkBook cu Intel i3, 256 GB, 8 GB RAM, Win 10 Pro Edu (13 buc.)

– Laptopurile Lenovo ThinkBook oferă performanță de vârf și funcționalități avansate pentru a sprijini sarcinile educaționale complexe, destinate diriginților școlii.

 

5. Stație Mobilă pentru Încărcare Inteligentă – 36 Dispozitive (2 buc.)

– Stațiile mobile de încărcare facilitează gestionarea eficientă a dispozitivelor electronice, asigurând că acestea sunt mereu gata de utilizare.

 

6. Router Gigabit AX90-TPL Wi-Fi (1 buc.)

– Routerul Gigabit AX90-TPL Wi-Fi optimizează conectivitatea la internet, asigurând acces rapid și fiabil la resursele online.

 

7. Licență Chrome Education Upgrade – Licență Perpetuă (30 buc.)

– Licențele Chrome Education Upgrade oferă acces la funcționalități avansate și instrumente de gestionare pentru administrarea eficientă a dispozitivelor Chromebook.

 

8. Licență Microsoft Office 365 A3 Educațional (abonament 3 ani) (13 buc.)

– Licențele Microsoft Office 365 A3 Educațional oferă un set complet de instrumente pentru a îmbunătăți productivitatea și colaborarea între elevi și profesori.

 

9. Canon MAXIFY GX7040 A4 Duplex (2 buc.)

– Imprimantele Canon MAXIFY GX7040 oferă funcționalități avansate de imprimare, contribuind la eficiența administrativă.

 

10. Tablă Magnetică 120x240cm (5 buc.)

– Tablele magnetice facilitează procesul de învățare și colaborare, oferind elevilor și profesorilor un spațiu dedicat pentru idei și concepte.

 

11. Hard Disk HDD (2 buc.)

– Unitățile de stocare suplimentare sprijină necesitățile de gestionare și securitate a datelor școlare.

 

12. Suport Videoproiector Tavan EATV2, Alb (5 buc.)

– Suporturile pentru videoproiectoare optimizează experiența de vizualizare și facilitează prezentările multimedia.

 

13. Cablu HDMI A TATA LA HDMI A TATA,150M,4K 60HZ (5 buc.)

– Cablurile HDMI asigură transmiterea de înaltă calitate a conținutului multimedia, contribuind la experiența de învățare interactivă.

 

14. Office-Canal 25×25 Adeziv (5 buc.)

– Elementele de canalizare adhesive contribuie la organizarea eficientă a cablurilor și la aspectul general al sălilor de clasă.

 

15. Videoproiector BenQ TH575 (5 buc.)

– Videoproiectoarele BenQ TH575 oferă imagini clare și vii, sprijinind prezentările și lecțiile interactive.

 

16. Ecran Proiecție BenQ Manual 4K 1:1 178cmx178cm (5 buc.)

– Ecranele de proiecție BenQ optimizează vizualizarea și prezentarea conținutului multimedia, contribuind la calitatea lecțiilor și prezentărilor.

 

Aceste investiții au reprezentat un factor esențial pentru crearea unui mediu educațional modern și eficient, reflectând angajamentul Școlii Gimnaziale „Înv. Dinu Nicolae” de a oferi elevilor o educație de calitate și de a reduce abandonul școlar.

 

În cadrul PNRAS, elevii au avut, de asemenea, oportunitatea de a participa activ la atelierele de teatru organizate la Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae”, structura Ciupelnița. Aceste ateliere au avut un rol semnificativ în dezvoltarea abilităților de comunicare, creativitate și încredere în sine ale elevilor. De asemenea, participarea lor la spectacolele de teatru organizate în cadrul școlii a oferit o platformă pentru a-și exprima talentul artistic și pentru a dobândi experiențe esențiale în domeniul artistic. Atelierul de Teatru de la Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae” structura Ciupelnița nu doar a adus bucurie în rândul elevilor, ci a reprezentat și un instrument eficient pentru a combate absenteismul și a îmbunătăți performanțele școlare. Acest succes se datorează eforturilor susținute ale cadrelor didactice implicate și a angajamentului continuu al elevilor în dezvoltarea lor școlară.

Un alt aspect remarcabil al impactului PNRAS în Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae” din comuna Dumbrava a fost participarea gratuită a elevilor la tabăra de vară desfășurată la Păltiniș în august 2023. Această experiență a oferit elevilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile sociale, de a forma relații durabile și de a învăța prin experiență într-un mediu non-formal.

Prin intermediul acestei inițiative de succes, Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae” continuă să fie un exemplu inspirațional pentru educația de calitate și reducerea abandonului școlar. Comunitatea locală, părinții și elevii exprimă recunoștința lor pentru eforturile depuse de școală și pentru sprijinul acordat de Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar.

Încheind primul an de implementare a Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS), Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae” marchează un succes remarcabil în creșterea implicării elevilor și îmbunătățirea performanțelor școlare.

Implementarea PNRAS la nivelul școlii noastre a fost un proces complex și bine gestionat, care a generat rezultate semnificative, reconfirmându-și angajamentul față de educația de calitate și sprijinul acordat fiecărui elev în parcursul său educațional.

 

 

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191