„Consecințe grave” dacă Rusia folosește arme chimice, biologice sau nucleare în Ucraina (G7)

„Consecințe grave” dacă Rusia folosește arme chimice, biologice sau nucleare în Ucraina (G7)

Miniștrii de externe din G7 au declarat că Rusia va suporta „consecințe severe” pentru orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare și că cei care susțin războiul Moscovei în Ucraina vor suporta „costuri severe”, transmite CNN.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

„Retorica nucleară iresponsabilă a Rusiei și amenințarea sa cu desfășurarea de arme nucleare în Belarus sunt inacceptabile. Orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare de către Rusia va fi întâmpinată cu consecințe severe”, se arată într-un comunicat emis marți de miniștri.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

„Rămânem angajați să intensificăm sancțiunile împotriva Rusiei, să le coordonăm și să le aplicăm pe deplin”, se arată în comunicat. „Reiterăm apelul nostru adresat părților terțe de a înceta asistența acordată războiului Rusiei sau de a se confrunta cu costuri severe.”

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

De asemenea, grupul a condamnat ferm „utilizarea pe scară largă a manipulării informațiilor și a dezinformării” de către Rusia pentru a obține sprijin pentru războiul său împotriva Ucrainei.

Miniștrii au declarat că sprijină „explorarea creării” unui tribunal internațional cu sediul în sistemul judiciar ucrainean pentru a urmări în justiție crimele de agresiune împotriva Ucrainei.

„Nu poate exista impunitate pentru crime de război și alte atrocități, cum ar fi atacurile Rusiei împotriva civililor și a infrastructurii civile critice”, se arată în comunicat.

Comunicatul vine în contextul în care miniștrii de externe din G7 încheie marți trei zile de discuții în orașul Karuizawa din prefectura Nagano, în centrul Japoniei.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191