Corupție la Vatican: Cardinalul Angelo Becciu, fostul consilier al Papei Francisc, a fost condamnat la închisoare

Corupție la Vatican: Cardinalul Angelo Becciu, fostul consilier al Papei Francisc, a fost condamnat la închisoare

Tribunalul Vaticanului l-a condamnat sâmbătă la cinci ani și jumătate de închisoare pe fostul consilier al Papei Francisc, cardinalul Angelo Becciu, pentru infracţiuni financiare, în special deturnare de fonduri, informează BBC şi Reuters, preluate de

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Cardinalul Becciu, în vârstă de 75 de ani, este demnitarul Bisericii Catolice cu rangul cel mai înalt care a fost judecat vreodată în faţa unui tribunal penal de la Vatican şi care s-a confruntat vreodată cu astfel de acuzaţii. El era văzut cândva ca fiind un bun candidat pentru funcţia de papă.

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Procesul s-a axat pe o afacere imobiliară din Londra care s-a soldat cu pierderi uriaşe pentru Biserica Catolică.

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

Avocatul lui Becciu, Fabio Viglione, a declarat că va face apel, reafirmând că clientul său este nevinovat.

Zece inculpaţi au fost acuzaţi de diferite capete de acuzare în acest dosar, printre care fraudă, abuz de funcţie şi spălare de bani. Toţi aceştia au negat că ar fi făcut ceva ilegal.

Preşedintele Curţii, Giuseppe Pignatone, a avut nevoie de 25 de minute pentru a citi toate verdictele şi sentinţele.

Becciu, ca şi ceilalţi nouă inculpaţi, a fost condamnat pentru unele capete de acuzare şi găsit nevinovat pentru altele. El a negat cu tărie acuzaţiile, inclusiv deturnare de fonduri şi abuz de funcţie.

Procesul a durat doi ani şi jumătate şi s-a desfăşurat în 86 de şedinţe.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191