Cresc alocaţiile pentru copii. Câţi bani vor primi în plus cei mici

Cresc alocaţiile pentru copii. Câţi bani vor primi în plus cei mici

Alocaţiile copiilor ar trebui să crească încă de acum. Ar urma ca ele să fie actualizate odată cu rata inflaţiei, aşa cum s-a stabilit anul trecut.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

În acest an, alocațiile copiilor ar trebui să crească cu aproape 14%, valoarea inflației anunțate de Institutul Național de Statistică (INS) pentru 2022.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Se indexează din oficiu

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

INS a anunțat pentru anul 2022 o rată a inflației de 13,8%, ceea ce înseamnă că și alocațiile copiilor ar trebui să crească cu aceeași valoare.

Ce alocaţii ar încasa copiii:

683 de lei – pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități);

277 de lei – pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani (precum și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale);

683 de lei – pentru copiii cu dizabilități cu vârsta între trei și 18 ani.

În situația în care, în urma indexării, rezultă un cuantum mai mic decât cel acordat, atunci se menține valoarea în plată, conform avocat.net.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191