Cu ce s-a ocupat Alexandru Ioan Cuza înainte de a ajunge domnitor al Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești. Nimeni nu și l-ar fi imaginat în această postură

Cu ce s-a ocupat Alexandru Ioan Cuza înainte de a ajunge domnitor al Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești. Nimeni nu și l-ar fi imaginat în această postură

Alexandru Ioan Cuza, unul dintre cei mai cunoscuți domnitori, a rămas chiar și acum viu în amintirea oamenilor. Despre primul domnitor al Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești se știe că a avut o viață plină de experiențe controversate și este amintit și acum pentru reformele pe care le-a făcut când a fost numit domnitor.

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

Înainte de a a fi ales domnitor, Alexandru Ioan Cuza a avut o altă meserie. Anumite povești legate de viața lui amintesc că acesta a fost profesor de fizică și chimie.

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

Alexandru Ioan Cuza a practicat meseria de professor

Alexandru Ioan Cuza (1859-1866) a fost primul domnitor al Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești și a avut un rol esențial în formarea României moderne. Una dintre cele mai interesante povești legate de el este că, înainte de a fi ales domn, a fost profesor de fizică și chimie la Academia Mihăileană din Iași.

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Cine a fost amanta lui Alexandru Ioan Cuza

Cunoscut drept făuritor al Micii Uniri și domnitorul care a pus bazele modernității în cele două principate române, viața personală a acestuia a fost una extrem de controversată.

Haideți să ne amintim despre Maria Obrenovici, femeia care l-a sedus pe Alexandru Ioan Cuza și, în cele din urmă, i-a devenit amantă. La acea vreme, era considerate una dintre cele mai frumoase și mai pasionale femei, astfel că domnitorul Moldovei nu a stat neclintit în fața ei. În ciuda faptului că deja avea o soție, Alexandru Ioan Cuza avea mai multe escapade amoroase la activ, semn că mariajul lui nu a fost un impediment.

Maria Obrenovici nu a fost doar „amanta perfectă”, ci și o femeie despre care s-a crezut că are antene puternice în lumea politică, fiind luată în calcul ipoteza potrivit căreia ea ar fi contribuit la complotul care l-a forțat pe domnitor să abdice.

La un an de zile de la înfiriparea idilei, Maria a primit o casă din partea domnitorului, situată în Strada Biserica Amzei, din București, astfel că acesta o vizita zilnic.

Femeia i-a dăruit lui Alexandru Ioan Cuza doi fii, pe Dimitrie și Alexandru. Îndrăzneala lui a atins cote maxime în momentul în care i-a cerut soției sale, Elena, să-i adopte pe băieți, cu pretextul că sunt orfani și sunt supraviețuitorii unor inundații. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191