Bologna, 25 septembrie 2024 – „Vampir din Întâmplare, Adevărata Poveste a lui Dracula”: documentarul semnat de Syusy Blady va avea premiera pe 8 octombrie 2024, la biserica Santa Maria la Nova din Napoli. Evenimentul va începe la ora 10:30 cu o conferință de presă. Proiecția va avea loc la ora 11:00, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri și o pauză de cafea.
E oficial! Românii vor putea călători fără vize în SUA începând din 31 martie
La proiecție vor participa Syusy Blady, regizor și protagonist al documentarului, Mircea Cosma, inginer și co-producător român, Valentina Ferranti, antropolog expert în studii culturale și istorice, și Lello Glinni, cercetător care a efectuat studii istorice foarte aprofundate pe aceste teme. În plus, va fi prezentă o delegație de jurnaliști și reprezentanți ai vieţii culturale românești. Evenimentul, deschis publicului, este o ocazie unică de a descoperi noi perspective asupra uneia dintre cele mai enigmatice figuri din istorie.
Haos la Spitalul Județean din Ploiești! La ATI nu mai sunt locuri, personal insuficient!
„Vampir din Întâmplare, Adevărata Poveste a lui Dracula”este o coproducție italo-română a lui Syusy Blady cu Per Caso SRL și Mircea Cosma cu Societatea Cultural-Istorică Mihai Viteazul, în colaborare cu Ministerul Turismului din România. Documentarul explorează misterul care îl înconjoară pe personajul istoric Vlad Ţepeș, prințul Ţării Românești cunoscut sub numele de Dracula. Trăind în anii 1400, Vlad Ţepeș a fost un apărător al creștinismului într-o perioadă de conflict intens cu Imperiul Otoman. Faima sa însetată de sânge a fost amplificată de romanul lui Bram Stoker, care l-a transformat într-un vampir legendar.
FOTO si VIDEO/ Protest al susținătorilor lui Călin Georgescu, în fața Parlamentului
Filmul este o călătorie de investigație care începe la Mănăstirea Snagov din România și continuă prin locuri semnificative din viața lui Vlad Ţepeș, cum ar fi Comana, Sighișoara și Castelul Bran. Investigația se concentrează pe misterul înmormântării sale, cu ipoteza că trupul lui Ţepeş ar fi putut fi transferat în Italia, în cripta din Acerenza in Basilicata sau în mormântul monumental Santa Maria la Nova din Napoli, sau chiar, nu a murit în România, ci a trăit în Italia și a murit acolo deghizat.