Cum a reușit Zoia Ceaușescu să divorțeze de primul soț, deși n-a fost niciodată chemat în instanță. Totul a ieșit la iveală

Cum a reușit Zoia Ceaușescu să divorțeze de primul soț, deși n-a fost niciodată chemat în instanță. Totul a ieșit la iveală

În ziua de Crăciun a anului 1981, Zoia Ceaușescu a divorțat de primul ei soț, Dinu Angelescu. Unica fiică a cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu împlinise în luna martie 32 de ani și era oficial căsătorită cu bărbatul care lucra ca profesor la un penitenciar pentru minori de lângă București de mai bine de patru ani. Mai exact de la finele lui martie 1977.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Mariajul a fost, conform descrierilor din volumul „Prințesele roșii”, al istoricului Laviniei Betea, apărut recent la Editura Corint, unul cel puțin nonconformist, fiindcă cei doi soți nu au locuit niciodată împreună.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Ăsta a fost și motivul pentru care instanța, oricum controlată de mama miresei, nimeni alta decât Elena Ceaușescu, a dispus desfacerea căsătoriei. Fără însă ca mirele să fi știut că urma să divorțeze. Probabil o fi fost citat, de ochii lumii. Socrul Zoiei Ceaușescu, avocat de meserie, a fost cel care i-a înmânat fiului său actul de divorț găsit în cutia poștală. I-a spus spus sec copilului său doar atât: „Ciudat!”.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

În prima parte a mariajului, Dinu Angelescu a putut lua legătura telefonic cu soția sa, al cărui cămin rămăsese casa părintească din Bulevardul Primăverii, doar telefonic.

Citește continuarea pe  

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191