Cum pot încasa moștenitorii banii din Pilonul II de pensii

Cum pot încasa moștenitorii banii din Pilonul II de pensii

Legea pensiilor private a fost modificată la finalul anului trecut, astfel încât moștenitorii pot opta dacă vor banii celui decedat în contul bancar sau în contul de Pilon II, potrivit Adevărul.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Potrivit OUG 174/2022, care a intrat în vigoare la 15 decembrie 2022, moştenitorii pot opta dacă primesc direct banii din pilonul II ai persoanei decedate sau în contul lor din pilonul II, în timp ce anterior legea prevedea că dacă moştenitorii erau participanţi la pilonul II, primeau sumele în contul lor din pilonul II, fără posibilitatea de a opta pentru intrarea în posesie a banilor și doar dacă nu erau participanţi în pilonul II intrau în posesia banilor”.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Plata către participanţi sau beneficiari se face la cererea acestora fie ca plată unică (toţi banii deodată), fie ca plăţi eşalonate (rate lunare egale) pe o perioadă de cel mult 5 ani. Tratamentul fiscal al sumelor primite din Pilonul II este identic cu cel pentru veniturile din pensii din sistemul public. (Pilonul I).

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191