Cum pot încasa moștenitorii banii din Pilonul II de pensii

Cum pot încasa moștenitorii banii din Pilonul II de pensii

Legea pensiilor private a fost modificată la finalul anului trecut, astfel încât moștenitorii pot opta dacă vor banii celui decedat în contul bancar sau în contul de Pilon II, potrivit Adevărul.

Primarul Adrian Ungureanu (Brebu) loveste din nou! Dupa ce a injurat „babele de la biserica” si i-a spus unui profesor sa „il pupe in c…”, acum se ia de cei nemultumiti de cum s-a facut deszapezirea: „gunoaie ale comunitatii”

Potrivit OUG 174/2022, care a intrat în vigoare la 15 decembrie 2022, moştenitorii pot opta dacă primesc direct banii din pilonul II ai persoanei decedate sau în contul lor din pilonul II, în timp ce anterior legea prevedea că dacă moştenitorii erau participanţi la pilonul II, primeau sumele în contul lor din pilonul II, fără posibilitatea de a opta pentru intrarea în posesie a banilor și doar dacă nu erau participanţi în pilonul II intrau în posesia banilor”.

Dezvaluiri Romania TV/ Cum isi „paradea” Mircea Negulescu (Portocală) victimele: I-a solicitat directorului ANAF Ploiești angajarea unui apropiat. Urmare a refuzului, i-a făcut dosar penal

Plata către participanţi sau beneficiari se face la cererea acestora fie ca plată unică (toţi banii deodată), fie ca plăţi eşalonate (rate lunare egale) pe o perioadă de cel mult 5 ani. Tratamentul fiscal al sumelor primite din Pilonul II este identic cu cel pentru veniturile din pensii din sistemul public. (Pilonul I).

Să nu uităm: Cum a fost distrusa viata si cariera judecatoarei Ruxandra Popescu de „paraditorii” Portocală, Savu şi Onea, cu un dosar inventat

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191