Cum să-ți dai seama că imprimanta din dotare n-o duce prea bine

Cum să-ți dai seama că imprimanta din dotare n-o duce prea bine

Ai cumpărat o imprimantă de birou acum câțiva ani și sunteți foarte mulțumiți de ea. N-a costat mult și se achită de datorii mai mult decât onorabil. Doar că de la o vreme, observi că nu mai dă chiar randamentul scontat. A venit deja timpul s-o înlocuiești cu o imprimantă Brother nou nouță?

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Noi spunem că nu este cazul să te pripești. Parcurge lista de mai jos, vezi dacă te confrunți cu astfel de probleme, dar și care sunt soluțiile pe care le vei aplica pentru revitalizarea imprimantei. Și de abia apoi poți lua o decizie informată.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Nu mai pornește

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Începem cu lucrurile evidente. Adică într-o zi imprimanta pur și simplu nu mai pornește. Înainte s-o iei în brațe și s-o arunci la gunoi, e cazul să faci niște verificări de rutină. Strigă la colegul de birou și întreabă-l dacă nu cumva a picat curentul. Dacă nici calculatorul lui nu merge, nu e de la imprimantă, e de la furnizor.

Aveți curent, deci nu-i asta. O să râzi, dar te rugăm să verifici și dacă imprimanta este băgată în priză. Este posibil ca George s-o fi scos din priză din greșeală, când a trecut pe acolo. E neatent în utlima perioadă și mereu ia firele-n picioare. Atenție, dacă firul de alimentare e băgat în imprimantă, asta nu înseamnă neapărat că alimentează. Dacă nu face contact cum trebuie, nu există alimentare cu electricitate. Deci scoate-l, baga-l la loc și apasă din nou pe buton.

Există și alte cauze. Dacă ai lovit sau ai dărâmat imprimata în ultima vreme sau dacă ați vărsat cafea pe ea, e posibil să fie de la asta. În cazul în care ați fost cuminți, ultima varianta pe care o ai la dispoziție este să conectezi imprimanta la altă priză. Dacă nici așa nu pornește, mai mult ca sigur s-a ars partea electrică. Du-o la service. O să-ți spună ei dacă poate fi reparată și cât te costă. Și așa decizi dacă a venit vremea pentru una nouă.

A început să blocheze hârtia des

Se mai întâmplă ca imprimanta să blocheze hârtia, deci nu te impacienta. Are legătură cu uzura componentelor. Dacă se întâmplă o dată la o lună, stai liniștit. În cazul în care se întâmplă mai des de o dată pe zi, aparatul se pregătește să se strice.

Bine, e posibil să folosiți și voi dimensiunea nepotrivită când vine vorba de hârtie sau pur și simplu n-ați mai curățat imprimanta de mult. Cheamă experții dacă nu te pricepi.

Nu te mai țin cartușele

E normal ca la fiecare oprire și repornire să se consume o cantitate de cerneală. Asta deoarece se curăță capul de imprimare. Valabil doar la imprimantele cu jet de cerneală, apropo.

Azi așa, mâine așa, dar imprimanta nu mai folosește eficient cartușul sau tonerul. Mai exact, cartușul va fi gol doar după zece imprimări, nu după câteva zeci sau sute. Există două variante: ori cineva-ți fură cerneala, ori imprimanta începe să se strice. Tot la băieții cu service-ul se rezolvă.

Nu mai printează

Nu e rea voință, ci doar neputință. Bine, asta nu înseamnă că s-a stricat, ci doar că o supără ceva. E posibil să fie de la cartușe:

S-au stricat cartușele. Le schimbi;

Sunt mult prea uscate cartușele. Dacă nu s-au uscat de tot, poți folosi funcția de curățare automată și se rezolvă.

Dar cum îți dai seama că e de la cartușe? Poți face pe detectivul și nu trebuie s-o duci la service. Dacă imprimanta își face treaba, deci nu scoate sunete ciudate, dar foaia iese albă sau doar cu ușoare urme, e de la cartușe. Fie le reumpli, fie le desfunzi, fie le schimbi.

Atenție, folosește doar cartușele recomandate de producător, altfel riști să defectezi imprimanta. Sau pur și simplu să dea randament mai scăzut.

Și cam asta a fost. Dacă ai trecut prin toși pașii de mai sus și observi că imprimanta-ți tot face probleme, înseamnă că nu se rezolvă la service. Se rezolvă cu o imprimantă nouă.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191