Dă meditaţii cu casa de marcat şi POS-ul lângă el. Câţi bani câştigă Victor, profesor de matematică

Dă meditaţii cu casa de marcat şi POS-ul lângă el. Câţi bani câştigă Victor, profesor de matematică

Matematică şi română pentru clasa a opta. În plus biologie, chimie sau fizică pentru clasa a douăsprezecea.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Câţi bani scot părinţii din buzunar pentru meditaţiile copiilor

Pentru unii se mai adaugă şi cursuri specializate pentru facultaţile de drept ori arhitectură. Rezultatul?

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Elev: Undeva la 300 de lei pe săptămână.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

Elev: 1200 de lei, 1300 de lei. E destul de mult, foarte mult.

Sunt bani pe care trebuie să ii scoată din buzunar părinţii pentru o educaţie în paralel cu cea a statului. Dar făra meditaţii nu se poate, spun elevii.

Elev: Te ajută să îți stabilești mai bine felul de a învață și să știi mai bine materia, îți fixează per total și încrederea, dacă faci meditații, ai mai multă incredre în tine că ești pregătit.

Ilinca e în clasa a unsprezecea și se pregătește deja de anul trecut pentru facultatea de arhitectură. 12 ore pe săptămână face muncă suplimentară. Când vine Bacul, vor fi și mai multe.

Ilinca: În weekend începem programul la 12 și terminăm pe la 9, 10 seară. E plăcut, e greu. Suntem în sală cam 30 de elevi și facem și online în paralel. Peste 1500 clar. Înainte de Bac nu e o opțiune, că nu aș găsi un meditator bun.

În prima săptămână de şcoală programul profesorilor e deja plin

Un calcul simplu arată că un profesor poate castiga si peste 20 de mii de lei pe lună doar din orele suplimentare. Iar cei mai mulţi încasează banii la negru. Cu bon fiscal, preţul e şi mai mare pentru elevi. Doar 7 mii de profesori și-au declarat veniturile la ANAF în ultimul an. Cei mai mulți sunt dascălii din București, unde au încasat peste 24 de milioane de lei. În topul încasărilor sunt județele Cluj, Ilfov, Sibiu și Timiș. Cei mai puțini profesori care fiscalizeaza banii sunt din Botoșani. Doar 28.

Victor e profesor de matematică. A investit în casa de marcat şi POS în propriul apartament, iar acum se întreţine doar din businessul propriu.

Vulpe Victor, profesor de matematică: Să-ţi deschizi o firmă, dacă te ajută contabila, poate să coste între 300 și 500 de lei, o casă de marcat costă cam 1500 de lei. O ședința normală costă 100 de lei două ore, dar pentru un elev care dorește individual costă 200 de lei două ore.

Elev: La matematică și la română, pentru Bacalaureat și pentru a continua la Drept.

Mult plătesc şi elevii de gimnaziu pentru pregătirea la Evaluarea Naţională. Mai ieftine sunt acum doar orele predate de studenţi. Îi pregătesc pe cei mici în domeniile pe care ei le studiază la facultate.

Studentă: Eu am făcut meditații pentru admitere tot cu un student de la medicină. Nu mai știu dacă am pus 50 sau 60 pe site.

Legea Educaţiei interzice meditaţiile cu profesorii de la clasă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191