David Kozak, criminalul din Praga, ținea un jurnal pe Telegram. „Întotdeauna am vrut să ucid”. Și-a masacrat 14 colegi

David Kozak, criminalul din Praga, ținea un jurnal pe Telegram. „Întotdeauna am vrut să ucid”. Și-a masacrat 14 colegi

Apar noi informații despre autorul celui mai grav atentat din istoria Cehiei și unul dintre cele mai cumplite înregistrate pe continent. David Kozak de 24 de ani și-a mărtusisit pe un canal privat pe Telegram dorința de a ucide. Voia să devină un „maniac” și spune într-o postare că „întotdeauna și-a dorit să ucidă”, potrivit The Telegraph.

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Criminalul își anunțase intențiile ucigașe pe Telegram

Studentul care a ucis 14 tineri studenți ai Universității Caronină din capitala Cehiei, Praga, înainte de a se sinucide avea un canal privat pe platforma online Telegram unde scria despre masacre și crime în masă.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

„Vreau să trag în școli și, posibil, să mă sinucid”, a scris tânărul de 24 de ani într-o postare înfiorătoare, înainte de a adăuga:

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

„Întotdeauna am vrut să ucid. Am crezut că voi deveni un maniac în viitor”.

În postările sale, Kozak l-a lăudat pe „Ilznaz”, despre care se crede că ar fi o referire la Ilznaz Galyaviev, în vârstă de 19 ani, care a ucis nouă persoane într-un atac comis în 2021 la școala sa din Kazan, Rusia.

„Când Ilznaz a tras, mi-am dat seama că este mult mai profitabil să faci crime în masă decât în serie”, a scris el.

De asemenea, el a lăudat acțiunile Alinei Afanaskina, adolescenta care a deschis focul într-o școală din Rusia, despre care a spus: „M-a ajutat prea mult”.

Eleva în vârstă de 14 ani a împușcat mortal o elevă de 13 ani și a rănit alți cinci cu o pușcă a tatălui ei, înainte de a se sinucide, în orașul Briansk. Atacul a avut loc la începutul lunii decembrie.

A fost ca și cum ea ar fi venit în ajutorul meu din ceruri, chiar la timp”, a scris Kozak, pe canalul său Telegram.

Autoritățile cehe au exclus orice legătură a atacului de la Univeristate cu organizațiile teroriste internaționale.

„Un tip introvertit”

David Kozak, îmbrăcat în negru și înarmat cu o pușcă, pare cu siguranță să se potrivească profilului unui pistolar singuratic.

Studentul nu avea cazier judiciar, dar, ca deținător legal de arme, era pasionat de armament.

Avea o diplomă de licență în istorie și studii europene și a continuat cu un masterat, axat pe istoria Poloniei.

Kozak parcurgea zilnic circa 20 de kilometri de la casa sa până la Praga pentru a participa la cursurile de la Facultatea de Arte a Universității Carolină. Se pare că a locuit în satul Hostoun din centrul Boemiei împreună cu tatăl său, într-o casă mare de familie.

„Era un tip introvertit, ciudat, probabil ca orice alt tocilar”, a declarat un rezident pentru presa locală.

„Familia părea normală. Am fost la cabana lor cu ani în urmă. Tatăl lui a fost șeful tatălui meu și erau prieteni în afara serviciului, inclusiv cu soția lui”.

Ce s-a întâmplat cu exactitate în dimineața zilei de 21 decembrie nu este încă clar. Ceea ce s-a stabilit este că Kozak și-a ucis tatăl înainte de a se îndrepta spre Praga.

Ambiție nebună

Sinuciderea a fost un subiect extrem de prezent în postările lui Kozak pe rețelele sociale, unde acesta și-a revărsat cele mai negre gânduri.

El urma să participe la un curs În zua de 21 decembrie, la ora 14:00 ar fi trebuit să participe la un curs, dar el a deschis focul cu puțin timp înainte de ora Înainte de atac, acesta și-a făcut public jurnalul de pe Telegram, care până atunci era privat. În mod cert și-a dorit să fie citit.

În vărsarea de sânge care a urmat, și-a îndeplinit ambiția nebună de a deveni un ucigaș în masă.

În timp ce poliția se îndrepta spre el, acesta a îndreptat arma spre el și și-a provocat ceea ce a fost descris ca fiind o rană „devastatoare” după un schimb de focuri cu ofițerii.

Se crede că ar fi fost împușcat mai întâi de poliție înainte de a se sinucide pentru a evita arestarea.

Între timp, „jurnalul” lui David Kozak de pe Telegram a fost retras.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191