De ce a plecat Prigojin în grabă din Africa, după ultimul său mesaj video. Wagner confirmă că e mort: Chiar și în iad va fi cel mai bun

De ce a plecat Prigojin în grabă din Africa, după ultimul său mesaj video. Wagner confirmă că e mort: Chiar și în iad va fi cel mai bun

Liderul Wagner, Evgheni Prigojin, probabil a călătorit în și din Africa din cauza încercărilor armatei ruse de a submina activitățile Wagner din regiune, a scris Institutul pentru Studiul Războiului în raportul din 23 august, potrivit Kyiv Independent.

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

Surse din interiorul serviciilor de securitate rusești au susținut că a existat un „efort de a bloca complet Wagner să opereze în Africa”, a spus ISW.

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

După scurta insurecție a lui Prigojin împotriva guvernului rus în iunie, Grupul Wagner și -a mutat atenția de la Ucraina către operațiunile sale în națiunile africane. Compania de mercenari a fost legată de crime de război din Republica Centrafricană și Mali.

ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei

Pe 21 august, Prigojin a publicat ultimul său mesaj video în care pretindea că este într-o țară africană.

„La datorie. Temperatura este de peste 50 ( grade Celsius). Fix așa cum ne place. Gruparea Wagner face misiuni de cercetare și căutare, face Rusia și mai măreață, pe toate continentele, și face Africa mai liberă. Aducem dreptate și fericire popoarelor africane, facem viața un coșmar pentru Al Qaida și alți criminali. Recrutăm numai eroi adevărați și îndeplinim mai departe misiunile pe care le-am primit și pe care am promis că le îndeplinim”, spune liderul Wanger, în ultimul său mesaj.

„Este posibil ca Prigojin să fi călătorit în Africa în speranța de a asigura noi misiuni pentru personalul Wagner independent de Ministerul rus al Apărării și de Kremlin”, a spus ISW.

Potrivit surselor ISW, armata rusă pusese în mișcare un plan de înlocuire a mercenarilor Wagner cu un corp de de soldați.

„Sursa a adăugat că Prigojin s-a opus profund acestor eforturi și „a făcut toate eforturile pentru a le preveni””, a spus ISW.

Presupusul șef al acestor operațiuni a fost generalul Andrei Averianov, un lider rus al serviciilor speciale. ISW a spus că numele lui Averianov a fost legat de tentative de asasinat, inclusiv otrăvirea agentului de informații britanic Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia.

Pe 23 august, un avion care îl transporta pe Prigojin s-a prăbușit în regiunea Tsver din Rusia, toții pasagerii de la bord au murit.

ISW mai menționează că „panica și graba” cu care a plecat Prigojin din Africa l-ar fi lăsat vulnerabil în fața oponenților politici.

Mercenarii Wagner au confirmat că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți, potrivit oficialului pus de ruși în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov. De asemenea, televiziunea rusă Russia 24 a anunțat oficial moartea șefului Wagner.

Canalul TG Grey Zone, asociat cu PMC Wagner, a confirmat, de asemenea, moartea lui Prigojin. Autorii canalului au asociat moartea sa cu „acțiunile trădătorilor Rusiei”.

„Șeful Grupului Wagner, Erou al Rusiei, un adevărat patriot al patriei sale, Yevgeny Viktorovich Prigozhin, a murit ca urmare a acțiunilor trădătorilor Rusiei. Dar chiar și în Iad va fi cel mai bun! Slavă Rusiei!”, se arată în mesajul publicat pe canalul de Telegram asociat cu Wagner.

Cu câteva luni în urmă, chiar liderul Wanger vorbea despre eventuala sa moarte. „Vom merge cu toții în Iad, dar și în Iad vom fi cei mai buni”, spune Prigojin, într-un dialog cu mercenarii săi.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191