De ce iese checul crud la interior. Greșeala pe care o fac multe gospodine

De ce iese checul crud la interior. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Dacă ai gătit de nenumărate ori chec și de fiecare dată ți-a ieșit crud la interior, înseamnă că repeți aceeași greșeală. În rândurile de mai jos am dezvăluit câteva motive pentru care preparatul tău nu ies perfect și pufos, așa cum ți-ai dori.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Stai și aștepți cu nerăbdare să se scurgă timpul și cuptorul să te anunțe că e gata checul. Exteriorul lui este de un auriu superb, demn de fotografiat și postat pe Instagram, așa că oprești cuptorul, scoți preparatul și îl lași să se răcească. Când sosește momentul adevărului, adică ai tăiat din el, ești atât de dezamăgit să vezi că, în intterior, checul este moale și te întregi ce anume ai greșit.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

De ce iese checul crud la interior. Valabil și pentru alte prăjituri

Checul ar putea fi așadar moale la interior din mai multe motive: fie cuptorul era prea fierbinte, așa că exteriorul s-a gătit mai repede decât interiorul, fie ai scos checul din cuptor prea devreme, sau nu ai verificat temperatura internă ideală a preparatului.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Este indicat să folosești mereu scobitoarea pentru a testa blatul și nu oriunde, ci chiar în centrul checului. Dacă pe scobitoare rămân urme, atunci trebuie să prelungești timpul de coacere, caz în care e mai bine să acoperi blatul cu o folie de aluminiu, pentru ca acesta să nu se ardă la suprafață.

De asemenea, dacă rețeta respectivă are ca recomandare coacerea blatului în două tăvi este bine să o respecți, mai ales în cazul blaturilor foarte umede, care conțin lapte bătut sau cafea lichidă.

Alte greșeli pe care le fac gospodinele cand prepară chec

Checul pare un preparat extrem de simplu de gătit și care nu necesită prea mult efort sau prea mult timp petrecut în bucătărie însă, pe cât de simplu pare, pe atât de complicat este să îți iasă un astfel de desert gustos și pufos.

Una dintre greșelile pe care gospodinele le fac în prepararea checului este legată de felul în care pun zahărul în compoziție. Potrivit informațiilor, pentru a obține un chec bun, trebuie să pregătești un sirop din zahăr și apă pe aragaz, pe care să îl adaugi apoi în albușurile spumă împreună cu praful de copt, două-trei linguri de făină și zahărul vanilat.

Cel mai important truc pentru un chec perfect și pufos

Unul dintre secretele bucătarilor cunoscuți pentru a obține un chef pufos este acela că ung tava cu unt și apoi o tapetează cu făină, înainte de a pune aluatul.

De asemenea, e bine de știut fapul că nu trebuie să umpli niciodată tava până la margini, pentru că preparatul nu va mai avea loc să crească pufos.

Pentru a obține un chef perfect și pufos, trebuie să ai în vedere ca ingredientele principale folosite să fie de cea mai bună calitate: untul topit, praful de copt și cacaua.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191