De ce nu nu ies cozonacii mari și pufoși, ca la cofetărie. Greşelile care strică aluatul din prima

De ce nu nu ies cozonacii mari și pufoși, ca la cofetărie. Greşelile care strică aluatul din prima

Cozonacul este un preparat specific sărbătorilor de iarnă. Pentru că este nelipsit de pe mesele românilor de Crăciun și de Revelion, acest preparat este deseori, din cauza timpului, achiziționat din marile lanțuri de magazine. Însă, există și gospodine care încearcă, an de anm să cele mai bune rețete pentru a-l prepara acasă. Iată top trei greşeli care strică aluatul din prima!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Aromat, pufos și delicios, cozonacul este desertul preferat de mulți români în perioada sărbătorilor de iarnă, fiind adesea preparat de gospodine. Totodată, acest preparat specific cel mai mult sărbătorilor de iarnă poate avea în compoziție o mulțime de ingrediente, de la nucă și stafide și până la ciocolată și rahat.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Secretul cozonacilor mari și pufoși, ca la cofetărie

Pentru că este extrem de preparat în această perioadă în care, de altfel, ne și aflăm, există multe greșeli care pot influența rezultatul final al rețetei, fiind vorba despre un aluat pretențios, care poate să nu crească deloc, în ciuda drojdiei.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În acest fel, un aspect important pe care trebuie să-l avem în vedere atunci când preparăm aluatul de cozonac se referă la cantitatea de zahăr adăugată.

Se știe deja că prea mult zahăr în compoziția acestui desert poate afecta considerabil procesul de dospire și poate inhiba activitatea drojdiei sau chiar o poate anula.

Alte greșeli pe care gospodinele le fac atunci când prepară cozonacul

Pe lângă zahăr, cantitatea excesivă de ulei în aluat poate contribui la îngreunarea cozonacului și la modificarea texturii acestuia.

Astfel că, acest ingredient adăugat în cantități mari poate afecta procesul de dospire și poate influența rezultatul final.

Mai mult decât atât, o cantitate mare de umplutură, fie ea de ciocolată, nucă, stafide sau chiar și rahat, poate îngreuna foarte mult aluatul, împiedicându-l astfel să se dezvolte.

CITEȘTE ȘI: Rețetă de cozonac unguresc cu mac. Secretele la care apelează Roxana Blenche pentru un desert delicios

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191