De ce sforăie câinele. Toți stăpânii trebuie să știe

De ce sforăie câinele. Toți stăpânii trebuie să știe

Cu toții ne iubim animalele de companie și ne preocupăm de sănătatea și fericirea lor. Însă, uneori, sunetele neașteptate pe care le auzim în timpul somnului liniștit al câinelui nostru ne pot pune întrebări. De ce sforăie, de fapt, patrupedul? Această întrebare comună poate ascunde mai multe răspunsuri decât ne-am aștepta. Î

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Dormitul în cele mai stranii poziții și sunetele însoțitoare pot fi alarmante pentru unii stăpâni de câini, dar de ce sforăie patrupedul? Iată câteva motive esențiale, pe care toți stăpânii ar trebui să le aibă în vedere.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Motivul pentru care sforăie câinele

Câinii supraponderali sunt predispuși la sforăit din cauza acumulării de grăsime în jurul căilor respiratorii superioare. Este esențial să vă mențineți patrupedul la o greutate sănătoasă pentru a evita această problemă.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Flexibilitatea extraordinară a câinilor îi poate determina să adoarmă în poziții bizare, care pot duce la sforăit. Este important să observați dacă sunetul dispare când câinele își schimbă poziția.

Infecțiile respiratorii, inclusiv astmul sau infecțiile bacteriene/fungice, sunt adesea asociate cu sforăitul la câini. Dacă observați și alte simptome respiratorii, consultați imediat un medic veterinar.

Câinii cu cranii scurte, precum Bulldogii sau Pugs, sunt predispuși genetic la probleme respiratorii din cauza pasajelor nazale scurte. Aceste probleme pot fi asociate cu sforăitul și necesită adesea intervenție veterinară.

Afecțiunile dentare, cum ar fi abcesele sau prezența de obiecte străine în cavitatea bucală, pot provoca sforăitul la câini. Asigurați-vă că patrupedul dvs. beneficiază de o igienă dentară adecvată și consultați un veterinar dacă suspectați probleme dentare.

Fumatul pasiv poate afecta negativ sănătatea câinelui, crescând riscul de infecții respiratorii și chiar de cancer pulmonar. Evitați expunerea patrupedului la fum de țigară sau alte substanțe toxice.

Prezența obiectelor străine în gură sau nasul câinelui poate declanșa sforăitul, dar și alte probleme respiratorii. Fiți atenți la semnele de disconfort și consultați un medic veterinar dacă observați ceva neobișnuit.

De ce își linge câinele lăbuțele

Câinii, fiind cunoscători ai ritualurilor de igienă, își curăță adesea blana și lăbuțele cu limba, iar acest obicei servește mai mult decât un scop pur cosmetic.

De fapt, linsul lăbuțelor face parte dintr-un ritual complex de întreținere și confort.

Pe lângă aspectul de curățare, acest gest poate fi un mod prin care patrupedele își reglează temperatura corporală, mai ales în zilele toride. Glandele situate între degetele lor pot secreta transpirație, iar linsul poate facilita evaporarea acesteia, ajutându-i să se răcorească.

Totuși, linsul excesiv al lăbuțelor poate semnala probleme de sănătate sau disconfort pentru câine. Durerile sau iritațiile la nivelul tampoanelor sau degetelor lor pot fi cauza acestui comportament. În aceste situații, este esențial să verifici dacă nu există răni sau iritații și să consulți un medic veterinar pentru evaluare și tratament.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191