Delegatie a SMV Ploiesti, alaturi de românii din Italia, de Ziua Nationala a Romaniei. Papa Francesco, i-a salutat pe prahovenii sositi la Roma

Delegatie a SMV Ploiesti, alaturi de românii din Italia, de Ziua Nationala a Romaniei. Papa Francesco, i-a salutat pe prahovenii sositi la Roma

O delegație a Societății Cultural- Istorice „Mihai Viteazul” Ploiesti, reprezentată de Mircea Cosma, în calitate de preşedinte şi Alina Ene, vicepreşedinte, căreia i s-au adaugat, printre mulți alții, Găjman Beatrice- consilier județean şi Bran Alexandra, au participat la sărbătorirea Zilei Naționale a României în Italia, la Roma.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Cu această ocazie, Preşedintele Academiei Europene pentru Relații Economice şi Culturale, Ernesto Carpintieri a evidențiat colaborarea excelentă dintre cele două țāri.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Un moment deosebit l-a reprezentat salutul adresat de Sfântul Părinte Papa Francesco comunității românilor cu ocazia Zilei Naționale.

Manifestările au continuat la Teatrul Atlantico din Roma unde Preşedintele ARI -dl. Eugen Terteleac a organizat un spectacol cultural de amploare dedicat românilor, precum şi proiectul filmului „Egregora- o comoară pierdută”  regizat de Andrei Chiriac, film ce cuprinde secvențe dedicate domnitorului Vlad Țepeş si ce urmează a fi lansat la începutul anului 2023.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191