Descoperire uluitoare! Autostrada Ploiești – Buzău: Un mormânt princiar din perioada migrațiilor a fost descoperit pe lotul 1 Ploiești – Mizil. Războinicul, îngropat cu tot cu cal și cu 100 de obiecte din aur

Descoperire uluitoare! Autostrada Ploiești – Buzău: Un mormânt princiar din perioada migrațiilor a fost descoperit pe lotul 1 Ploiești – Mizil. Războinicul, îngropat cu tot cu cal și cu 100 de obiecte din aur

Un mormânt princiar din secolele IV-V a fost descoperit pe traseul primului lot al Autostrăzii Ploiești – Buzău, a anunțat marți Compania de Drumuri. Mormântul îi aparține unui războinic din epoca migrațiilor, iar călărețul a fost îngropat cu tot cu cal și cu 100 de obiecte din aur sau placate cu aur, a explicat dr. Silviu Ene, responsabil științific, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București.

Mesaj din partea judecatorilor pentru „Portocala si Onea”: Magistrati cu un profil nesanatos

„Descoperire arheologică impresionantă pe lotul Ploiești – Buzău al A7.

Un băiețel de cinci ani din Ploieşti, diagnosticat cu leucemie, are șanse la viată dacă îi suntem alături

Cercetarea arheologică preventivă a unuia dintre siturile identificate a livrat o descoperire de excepție, respectiv un mormânt princiar – al unui războinic – datat, pe baza inventarului, în epoca migrațiilor.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

Mormântul surprinde prin inventarul variat și bogat, de la arme minuțios realizate și decorate până la piese de podoabă din aur atât pentru defunct, cât și pentru calul cu care acesta a fost înmormântat.

Cercetarea arheologică este realizată de specialiști din cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din București care s-au străduit, în condiții extrem de dificile din punct de vedere al stării vremii, să preleveze toate informațiile pe care le livrează acest tip de descoperire.

Inventarul funerar, precum și osemintele au fost colectate cu o deosebită atenție și, în acest moment, se află la laboratorul institutului pentru a fi curățate, conservate în condiții proprii și restaurate, urmând a fi expuse publicului în viitorul apropiat”, a transmis CNAIR.

Contractul pentru execuția primului lot al Autostrăzii Moldovei Ploiești – Pașcani (în total 13 loturi) a fost semnat în iunie cu firma Pizzarotti din Italia. Lotul Ploiești – Mizil are 21 de kilometri și o durată de execuție de 20 de luni. Subcontractorii IBB și Retter au preluat de la constructor primii 14 kilometri.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191