Invocând motive financiare, proprietarul a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) retragerea licenței postului Dobrogea TV. Această licență era deținută de milionarul Gabriel Comănescu, cunoscut pentru afacerile sale în domeniul forajului marin.
Societatea Dobrogea Media din Constanța, care administra postul, și-a suspendat emisia în mod temporar în luna mai a anului curent.
Congresul Societății Române de Neurochirurgie va avea loc la Sinaia, pe 11-14 septembrie
Conform legislației în vigoare privind audiovizualul, este permisă o astfel de întrerupere temporară a emisiunii pentru o perioadă de până la 90 de zile, în cazul unor probleme tehnice, potrivit Pagina de Media.
Nu a fost reluată emisia din motive financiare
La expirarea celor 90 de zile, proprietarul nu a reușit să relanseze emisia, invocând dificultăți financiare. Astfel, a solicitat oficial CNA să îi retragă licența audiovizuală. În urma acestei solicitări, CNA a luat act de cererea Dobrogea TV și a aprobat retragerea licenței.
În prezent, în Constanța mai sunt licențiate trei televiziuni: Dotto TV (post local), Antena 3 Constanța (post regional) și Cinethronix (post cu acoperire națională).
În ceea ce privește acționariatul Dobrogea TV, licența audiovizuală era deținută de societatea DOBROGEA MEDIA SRL, care este controlată în întregime de Atelier Media SRL. Atelier Media SRL are următorii asociați: GVC Investment Company Limited (Cipru), cu o participație de 94,12%, Vintilă Alin Cezar, cu 3,92%, și Pascu Lucian, cu 1,96%. GVC Investment Company Limited (Cipru) este deținută integral de Comănescu Gabriel Valentin.
Scurt istoric al postului Dobrogea TV
Postul de televiziune Dobrogea TV a obținut licența de emisie în anul 2011, pe numele companiei Media Consulta International, care era deținută de Mihai Craiu. Ulterior, licența a fost transferată la o nouă entitate, Media Consulta Regie, care a fost achiziționată de omul de afaceri Gabriel Comănescu în vara anului 2015.
Gabriel Comănescu, cunoscut pentru imperiul său de afaceri, inclusiv pentru deținerea unei importante companii de foraj marin, pare să se confrunte cu dificultăți. În februarie, publicația G4Media a raportat că angajații uneia dintre firmele sale, GSP Offshore, nu fuseseră plătiți de mai multe luni.