Doi soți și-au ascuns gemenii de 10 luni, iar după câteva secunde au fost împușcați de Hamas. Copiii au fost găsiți după 14 ore

Doi soți și-au ascuns gemenii de 10 luni, iar după câteva secunde au fost împușcați de Hamas. Copiii au fost găsiți după 14 ore

Un cuplu israelian și-a folosit ultimele secunde de viață pentru a-și salva gemenii în vârstă de 10 luni. Itai și Hadar Berdichevsky, amândoi de 30 de ani, i-au auzit pe militanții Hamas spărgându-le ușa casei lor din kibuțul Kfar Gaza, iar singurul lor gând a fost să-și pună la adăpost copiii.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Cei doi soți au știut că nu au prea mult timp la dispoziție, așa că ultimul lor gest a fost să-și pună gemenii de 10 luni într-un adăpost ascuns în zidurile casei, potrivit publicației locale Walla.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Itai și Hadar au fost apoi împușcați imediat ce au fost luați în vizor de luptătorii Hamas.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Bebelușii au stat în adăpost 14 ore, până când trupele israeliene au venit în ajutor. Gemenii au ajuns la bunicii lor.

Povestea acestui cuplu s-a viralizat după ce a fost distribuită pe rețeaua X (Twitter) de ambasadorul Israelului în Columbia, Gali Dagan. Acesta i-a lăudat pe cei doi soți pentru curajul și stăpânirea de sine de care au dat dovadă în ultimele clipe de viață.

„Și-au ascuns copiii gemeni de 10 luni în adăpost, în timp ce teroriștii le intrau în casă. Itay și Hadar au fost uciși cu brutalitate, după ce i-au înfruntat cu curaj pe teroriștii.

Imaginați-vă groaza pe care au trăit-o. Doi părinți îngroziți au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-și salva copiii, care acum sunt orfani.

Binecuvântată să fie amintirea acestor eroi”, a scris diplomatul israelian.

Hamas a lansat o serie de atacuri coordonate asupra Israelului sâmbătă dimineață. Unul dintre aceste atacuri a vizat un festival de muzică techno, unde 260 de spectatori au fost împușcați.

Alte atacuri au fost îndreptate asupra comunităților din sudul țării, între care și kibuțul în care locuiau cei doi soți.

Potrivit CNN, cel puțin 100 de civili au fost luați în Gaza ca ostatici. Alte surse spun că numărul de ostatici ar fi de câteva zeci.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191