Donații de 1 milion de euro pentru polițistul care l-a împușcat pe Nahel. Pentru familia tânărului s-au strâns doar 200.000 de euro

Donații de 1 milion de euro pentru polițistul care l-a împușcat pe Nahel. Pentru familia tânărului s-au strâns doar 200.000 de euro

Peste 1 milion de euro s-au adunat pentru polițistul francez acuzat că l-a împușcat pe Nahel, tânărul de 17 ani care nu a vrut să oprească la semnalul agenților, relatează France24. Moartea tânărului a dus la o revoltă de amploare în toată Franța.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Peste de oameni au donat bani în contul de donații creat de un comentator mass-media de extremă dreapta pe site-ul În schimb, pentru familia lui Nahel s-au strâns doar de euro.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Moartea tânărului de 17 ani, marțea trecută, în timpul unor verificări în trafic a provocat un val de indignare printre francezi.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Potrivit datelor anchetei, doi poliţişti pe motocicletă au vrut să controleze maşina lui Nahel care circula cu viteză mare „pe o banză de autobuz”, la Nanterre, a declarat procurorul. Ei i-au făcut semn şoferului să oprească la un semafor, dar acesta a redemarat.

Maşina „şi-a continuat drumul”, urmată de către cei doi motociclişti, după care a rămas blocată într-un doi poliţişti au coborât de pe motociclete şi au „strigat la şofer să oprească”, poziţionându-se „de partea stângă a maşinii”, „unul la nivelul portierei şoferului, celălalt în apropierea aripii din faţă, pe stânga”, potrivit procurorului.

În cursul audierilor, ei au declarat că „au scos amândoi arma” şi au „îndreptat-o către şofer, pentru a-l descuraja să redemareze”, a declarat procurorul. „În momentul în care vehiculul a redemarat, poliţistul aflat lângă aripa vehiculului a tras o dată în şofer” şi l-a ucis.

De aproape o săptămână, Franța este cuprinsă de proteste violente, soldate cu lupte de stradă, distrugeri și mii de arestări. de mașini au fost arse și de clădiri avariate. Au avut loc 250 de atacuri asupra secțiilor de poliție și jandarmerie iar peste 700 de membri ai forțelor de ordine au fost răniți. Aproape de tineri – foarte mulți dintre ei minori – au ajuns în arest.

Edilii francezi au chemat, luni, locuitorii să se adune la primăriile din toată țara, într-un gest de opoziție față de protestele violente care durează de aproape o săptămână.

Apelul pentru o „mobilizare a cetățenilor în sprijinul revenirii la ordinea republicană” – a venit după ce casa primarului unei suburbii din Paris a fost atacată de protestatarii violenți care au forțat intrarea în curtea reședinței cu o mașină pe care apoi au incendiat-o, încercând să dea astfel foc locuinței. Atacul a indignat profund comunitățile din întreaga țară.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191